Sony flytter årets sommerfilmer til 2021

Sony Pictures er den første som tømmer sommerplanen på alle premiere. I løpet av natten fikk sju av studioets filmer nye datoer.

Sony ser ikke ut til å tro at kinoene har åpnet igjen i sommer. I stedet benytter de anledningen til å fylle noen av hullene som vil dukke opp neste år, når planlagte 2021 kinopremierer ikke vil være klare i tide som følge av coronaviruset.

Sony Pictures er den første som tømmer sommerplanen for alle premiere. I løpet av natten fikk sju av studioets filmer nye datoer. Spredningen av coronaviruset gir studioet kalde føtter, og de slipper ingenting nytt før i september:

Tom Hanks-dramaet Greyhound (12. juni) er tatt bort inntil videre. Ghostbusters: Afterlife (10. juli) er flyttet til 5. mars 2021. Daniel Espinosas Morbius (31. juli) har nå fått premieredato 19. mars 2021.

Animerte Petter Kanin 2 (nettopp flyttet til august) vil bli ytterligere forsinket, med sikte på 15. januar 2021.

Eventyrfilmen Uncharted (5. mars 2021) har ennå ikke begynt innspillingen, og vil ikke være ferdig i tide. Ny premieredato for Tom Holland-filmen er 8. oktober 2021.

En hemmelig Sony / Marvel-film (8. oktober 2021) blir flyttet til seinere datoer.

En film flyttes frem

Kevin Hart-dramaet Fatherhood (15. januar 2021) får imidlertid tidligere premiere, og blir kommer ut i USA 23. oktober i år.
Deres høstfilmer, som Paul W.S. Andersons Monster Hunter og animerte Connected (begge med den amerikanske premieren i september) står fortsatt som planlagt. I oktober slipper de den etterlengtede oppfølgeren Venom 2.

Men Sonys rensing av premierelisten over sommerens kinofilmer vil sikkert gjøre at flere studioer følger etter. Det ser dermed ut at det kan bli tynt med filmer for de kinoene som eventuelt åpner i løpet av sommeren.