Serie: «Kalifat» – glimrende svensk thrillerserie om terrorisme og religiøs ekstremisme

5

Kalifat er noe av det beste du kan strømme for tiden. Den svenske serien, som nå er tilgjengelig på Netflix, er en glimrende krim om terrorisme og religiøs ekstremisme med Syria-krigen som bakgrunnsteppe.

I serien, produsert av SVT, møter vi Säpo-agent Fatima (Aliette Opheim) som får et tips om at det er planlagt en terrorhandling i Sverige. Thrilleren handler om fem unge kvinner hvis skjebne er sammenvevd i en opprivende historie om religiøs fundamentalisme som forfører og ødelegger.

Sitter fast

Kalifat  | TV Series (2020– ) Drama, Thriller | TV Series (2020– ) Summary: Agent Fatima gets a tip that a terrorist act is planned in Sweden. At the same time, the teenager Sulle has opened her eyes to her student assistant who opens the doors to a new fascinating world.
Countries: SwedenLanguages: Swedish

Kalifat har handlingen lagt til høsten 2015. Serien begynner i Raqqa, Syria, der den nyblivne moren Pervin (Gizem Erdogan) har begynt å angre på at hun forlot Sverige for å bli med IS sammen med mannen sin Husam (Amed Bozan). Hun vil hjem og kommer i kontakt med Säpo-agenten Fatima. Pervin forteller at Husam og andre svenske jihadister planlegger et terrorangrep i Sverige. En av gjerningsmennene er allerede på plass for å forberede seg til angrepet.

Samtidig er på en innvandrertett skole i Stockholm er den sjarmerende lærerassistenden Ibbe på jakt etter nye potensielle IS-koner som skal sendes ned til Syria. Han finner to perfekte kandidater i de to femtenårige venninnene Sulle og Kerima som begge kommer fra sekulære familier med muslimsk bakgrunn. Løgnene som Kerima og Sulle blir fôret med kontrasteres med virkeligheten som Pervin og Husam er i ferd med å ødelegge.

Manusduoen Wilhelm Behrman og Niklas Rockström har laget en solid fortelling. Det er en sterk thriller – en troverdig historie som som reflekterer vår nære historie. I tillegg byr serien på glimrende regi og skuespill.  Det er en serie som fanger og holder deg fast i tv-skjermen og engasjerer deg følelsesmessig i skjebnene til de involverte.