Nå kommer oppfølger til zombiesuksessen «Train to Busan»

Sør koreansk film og kultur er i skuddet mer enn noen gang etter suksessen til Oscar-vinneren Parasitt. Nå kommer Peninsula – oppfølgeren til zombiesuksessen Train to Busan.

Zombiefansen er uten tvil kjent med den koreanske zombie-skrekkfilmen Train to Busan (2016), der passasjerene ombord i et hurtigtog må kjempe mot en epidemi og zombier for å overleve lenge nok til å nå sin destinasjon – og sikkerhet. Nå er en første traileren til oppfølgeren Peninsula sluppet – og det ser ut som den er like spennende som forgjengeren.

Train to Busan kan beskrives som Snowpiercer med zombier, med en touch av World War Z og Mad Max: Fury Road kastet inn for godt mål.  Filmen glimrende anmeldelser fra kritikere – Edgar Wright, som regisserte 2004 zombiefilmen Shaun of the Dead, kalte den «den beste zombiefilmen jeg har sett for alltid» på Twitter – og den spilte 93 millioner dollar globalt og ble solgt til 150 land.

Styrken til Train to Busan bortsett fra typisk zombierealterte, var den dyktige blandingen av godt tegnet karakterer og sosial kommentarer – noe som koreansk underholdning for tiden utmerker seg med (se: Parasitt, Kingdom). Det lot publikum være vitne til den raske spredningen av sykdommen sammen med passasjerene da toget passerte gjennom byen etter infisert by.

I følge Yeon Sang-ho, regissør for begge filmene, finner Peninsula sted fire år etter zombieutbruddet som ødela den koreanske halvøya, og alt dreide seg om overlevende.