Sportspublikummet i Europa har stemt frem Raging Bull som tidenes beste sportfilm. Det biografiske mesterverket med Robert De Niro i hovedrollen ble valgt av hele 89 prosent av de som deltok i avstemningen.

Det er nettstedet Live Rugby Tickets som lot 3600 av sine europeiske kunder stemme over en liste på 55 filmer. På andreplass kom The Blind Side. Denne hjertevarmende klassikeren fikk stemmer fra 87 prosent av deltagerne ved avstemningen.

The Blinde Side, John Lee Hancocks sentimental halvbiografiske sportsdrama, stakk av med andreplassen.

Tredje, fjerde og femte plassen blir inntatt av hneholdsvis Rocky (franchise), Chariots of Fire og Space Jam – disse klassikerne ble valgt av henholdsvis 85, 84 og 83 prosent av deltakerne. Million Dollar Baby gikk inn på sjetteplassen.

Sports Movie % Chosen
Raging Bull 89%
The Blind Side 87%
Rocky (franchise) 85%
Chariots of Fire 84%
Space Jam 83%
Million Dollar Baby 82%
Bend it Like Beckham 81%
Coach Carter 79%
Cool Runnings 78%
Invictus 76%
The Karate Kid 75%
Dodgeball: A True Underdog Story 72%
Goal! (franchise) 69%
Brian’s Song 68%
The Waterboy 66%
Rush 64%
Le Mans ‘66 61%
The Longest Yard 59%
The Mighty Ducks (franchise) 57%
Moneyball 56%

 

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen