Klart for thrillerserien «Maskineriet» med Kristoffer Joner

Den nye Viaplay-serien Maskineriet har premiere med to episoder søndag 24. mai. Se første teaser med blant andre Kristoffer Joner, Rune Temte, Bjørn Sundquist og Julia Schacht her.

Hvor langt er du villig til å gå for å redde deg selv og familien din?

Det spørsmålet blir Kristoffer Joners karakter tvunget til å svare på i Viaplays nye actionthriller Maskineriet som har premiere 24. mai på strømmetjenesten. Da blir de to første av totalt åtte episoder av den nye actionthrilleren tilgjengelig for norske seere.

Olle, spilt av Joner, er en tilsynelatende vanlig familiefar som våkner opp på bilfergen mellom Sandefjord og Strømstad uten hukommelse fra kvelden før, men med en sekk kontanter og en pistol ved siden av seg.

Er han uskyldig, eller har noen lurt ham? Det blir opp til Olle å finne ut hva som har skjedd, og hvorfor, før politiet finner ham.

Action på grensen

Med utgangspunkt i kystområdene mellom Sandefjord og Strømstad tas seerne med på en jakt over land og vann for å konfrontere Olle som etter alle solemerker er skyldig i et spektakulært ran.

– Det aller kuleste med Maskineriet er at vi har forsøkt å lage noe som går så satans fort, forteller hovedrolleinnehaveren halvannen måned før premieren.

Han fikk kjenne noen av de mange actionscenene på kroppen.

– Jeg synes det er veldig morsomt å jobbe med actionscener, men jeg merker at kroppen ikke er 30 år lenger, sier Joner.

Kristoffer Joner ble starstruck

Ikke mange vil argumentere mot at Joner har blitt en av Norges desidert mest profilerte skuespillere, men da Stavanger-mannen hadde første dag på innspillingen med Bjørn Sundquist, som spiller faren hans i serien, da måtte Joner be om en selfie med finnmarkingen.

– Etter min første scene med Bjørn så spurte jeg pent om jeg kunne få ta en selfie med ham som jeg ville ha som minne fra innspillingen. Det var stort! Og så syntes mamma at det var veldig stas at jeg skulle spille mot Angela Kovacs, som hun er en stor fan av, avslører Joner.

Seriens regissør, Richard Holm, beskriver Viaplay-produksjonen som en actionfylt serie som vil tvinge seerne til å konfrontere egne holdninger og moralske kompass. Han kaller serien en «smeltedigel» av norske og svenske skuespillere som raskt fant tonen.

– I en tid hvor vi stenger landegrensene synes jeg det er ekstra hyggelig at vi kan levere en serie som til de grader åpner de opp igjen! Det tok ikke lang tid før vi alle snakket svorsk på settet, og jeg tror at seerne vil merke hvor naturlig vi flytter oss mellom landene, sier Holm.

Maskineriet har premiere på Viaplay søndag 24. mai med en dobbeltepisode. Første sesong består av totalt åtte episoder på 45 minutter.