Når enden er god, er alt bra. Bare ikke for Disney. For når 1980-tallsklassikeren Splash landet på Disneys strømmetjeneste Disney + har mediegiganten sørget for å sensurere sin egen film.

I en sentral scene fra filmen kaster skuespilleren Darryl Hannahs karakter, Madison, seg i sjøen for deretter å bli en havfrue. Før hun forsvinner under sjøen, ser du et glimt av rumpa hennes. I den originale filmen er den godt synbar.

I den versjonen som ble sluppet på Disney +, har rompa hennes blitt dekket med et slags digitalt hår. Kvaliteten på arbeidet fører tankene til den dataanimerte pelsen som skapte kattejammer da musikkfilmen Cats hadde premiere i fjor, skriver blant annet Vanity Fair.

Disney har bekreftet at de har redigert deler av filmen for å fjerne nakenhet, men har ikke kommentert hvorfor de valgte å gjøre det.

Dagens Disney-moralisme går dårlig overens med et mer frilynt 1980-tall.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen