Ny Amazon-film: Debuterer med spillefilm om livet på kostskole

– Det føles merkelig å lansere Selah And The Spades i disse tider, men planen har hele tiden vært å lansere filmen digitalt. Så nå er jeg veldig spent på hva folk synes om filmen, sier den amerikanske spillefilmdebutanten Tayarisha Poe i en Zoom-samtale med Cinema.

Selah And The Spades hadde premiere på filmfestivalen i Sundance i 2019. Her ble den møtt med stor interesse og kjøpt av Amazon Prime. Handlingen er satt til en kostskole i Pennsylvania hvor vi følger den bestemte studenten Saleh som leder en gjeng som selger narkotika og alkohol til andre studenter.

Inspirert av egen historie

Hovedrolleinnehaveren Lovie Simone, som blant annet har gjort mindre roller i TV-seriene Orange Is the New Black og Blue Bloods, sier hun elsket å spille en beinhard student.

– Jeg føler jeg fortsatt har karakteren med meg. Noe av det jeg beundrer mest med karakteren, er at hun er så fryktløs – noe jeg ble inspirert av. Nå gjør jeg bare hva jeg selv vil, forteller den 21-år gamle skuespilleren.

Poe forteller at filmen er inspirert av hennes egen historie.

– Jeg gikk selv på kostskole og kjenner dette miljøet veldig godt. Det har vært få gode skildringer av livet på en kostskole. Derfor laget jeg denne filmen. Det har vært viktig for meg å gjøre en troverdig og ektefølt skildring av kostskolemiljøet.

Ifølge Poe gikk finansieringen overraskende lett.

– Ja, det er helt riktig at det er vanskelig å finansiere uavhengige filmer i USA. Men jeg var så heldig med denne filmen at jeg deltok i Sundance filmfestivals filmfinansieringsprogram. Det gjorde at finansieringen gikk lettere, forteller regissøren.

– Ikke gått opp for meg

Simone sier at det ikke helt har gått opp for henne at filmen lanseres globalt.

– Dette har vært en fantastisk reise. Jeg storkoste meg under innspillingen, og det var stort å få være med til Sundance hvor filmen ble tatt godt i mot. Det er helt vilt at filmen nå lanseres globalt på Amazon Prime, sier hun og fortsetter:

– Jeg har egentlig ikke lagt noen karriereplan. Men jeg får stadig flere jobbtilbud. Nylig fullførte jeg innspillingen av The Craft, en remake av filmen fra 1996. Jeg er veldig glad i å være i kontakt med kroppen min, så fremover ønsker jeg gjerne å gjøre fysisk krevende roller, sier hun.

Fra Gudfaren til Rihanna

Poe sier filmen har et veldig spesifikt filmspråk:

– Jeg jobbet veldig tett med fotografen og min gode venn Jomo Fray. Vi ble ganske tidlig enige om stilen: En luksuriøs og prestisjetung verden, sett gjennom øynene til en som er lei den, sier hun og nevner konkrete inspirasjonskilder:

Selah And The Spades er inspirert av Gudfaren, av mine desidert favorittfilmer. Jeg har sett filmen utallige ganger. Det er umulig å bli lei Coppolas mesterverk. Noe av det jeg liker best med filmen, er skildringen av Corleone-familien og samholdet de har. Jeg tittet også på TV-serien Atlanta. Men den største inspirasjonskilden er Rihannas album ANTI. Jeg ville få til en like uanstrengt kulhet, sier hun.

TV-serie på trappene

Hun jobber for tiden sammen med Amazon om å utvikle en TV-serie basert på universet.

– Jeg kan ikke fortelle så mye om serien ennå. Men det jeg kan si er at jeg har kommet langt i manusskrivingen. TV-serien blir ingen forlengelse av filmen, men den kommer til å introdusere helt nye karakterer og situasjoner, avslører hun.

Selah And The Spades er ute på Amazon Prime.