Stellan Skarsgård blir tredje svenske som får seg en tur til Star Wars-galaksen. Pernilla August og Max von Sydow har allerede vært der.

Variety skriver at Stellan Skarsgård forhandler om en rolle i en TV-serie basert på Rogue One: A Star Wars Story. Hvem han skal spille er ikke kjent.

Prequel-filmen fra 2016 er trukket fram av fansen som et eksempel på når Star Wars er gjort ordentlig, og nå skal karakteren Cassian Andor (Diego Luna) være i fokus. Serien foregår før filmen (en prequel til prequel altså) og skildrer den unge opprørens kamp mot Imperiet.

Den ikke navngitte serien skal ha premiere i 2021 på strømmetjenesten Disney Plus. Tony Gilroy skriver piloten og vil også regissere flere episoder.

Stellan Skarsgård blir før det å se som skurken Baron Harkonnen i Dune, en karakter som regissør Denis Villeneuve beskriver som «veldig skummel».

I år er Stellan også aktuell i rollen som tysk soldat i andre verdenskrigdramaet The Painted Bird som opprinnelig skulle ha verdenspremiere 17. juli.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen