Netflix trekker seg fra omstridt Kim Wall-dokumentar

Den australske regissøren Emma Sullivan har fulgt Peter Madsen før og etter drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Nå sier flere som er en del av dokumentaren at det er mot deres vilje.

Det har ført til at Netflix trukket seg fra prosjektet. Det var i august 2017 at den danske oppfinneren Peter Madsen myrdet den svenske journalisten Kim Wall, etter å ha invitert henne til ubåten sin for et intervju. Han ble senere dømt til livsvarig fengsel.

LES OGSÅ: Sundance:’Folk kom ut med granatsjokk’

Emma Sullivans dokumentar om Madsen, skulle egentlig dreie seg om rakettkonstruksjonen hans og drømmen om å bli verdens første amatørastronaut som reiste ut i verdensrommet i en hjemmelaget rakett. I stedet ble Into the Deep en dokumentar  som i stor grad handler om det bestialske drapet som Peter Madsen begikk overfor den svenske journalisten Kim Wall ombord på ubåten 10. august 2017 og som han nå soner livstid for.

Premiere på Sundance

Dokumentaren følger Peter Madsen og hans praktikanter både før og etter drapet. Filmen fikk verdenspremiere på Sundance i januar 2020 og skulle etter planen vises på Netflix senere i år. Men etter at flere i dokumentaren ba om å bli kuttet eller anonymisert er prosjektet lagt på is.

Et av disse ønsker ifølge det danske filmmagasinet Ekko å være anonym. Den andre er en kvinne som heter Anja Olsen, som hevder at hun gjentatte ganger har bedt regissør Emma Sullivan om å ikke ta henne med. Filmens fotograf, Cam Matheson, sier at han mener Anja Olsen burde bestemme selv om hun vil være med i dokumentaren eller ikke, og når hun ikke får lov til det, står han ikke lenger bak filmen.