Det blir en ny sesong av «Exit». NFI har i dag bevilget penger til sesong 2 Fra venstre: Henrik (Tobias Santelmann), Jeppe (Jon Øigarden), Adam (Simon Berger) og William (Pål Sverre Hagen). Foto: Ingeborg Klyve /Fremantle

NFI deler ut 36,5 millioner til nye serier og filmer – ny sesong med «Exit»

Selv om filmbransjen lider under corenapandemien og mange er permitterte er ikke alt helt svart. NFI har i dag bevilget penger til blant annet en ny sesong av Exit, filmen om Alta-kampen og to nye originalserier for barn. 

– Vi forsøker å holde hjulene i gang der vi kan i denne ekstremt vanskelige tiden for filmbransjen, og er derfor glade for å kunne tilby produksjonstilskudd til sju spennende prosjekter, som favner bredt både tematisk og geografisk. Prosjektene er gjennomførbare tross coronasituasjonen, og vil bidra til sårt tiltrengt aktivitet og sysselsetting i filmbransjen, sier avdelingsdirektør Lars Løge i NFI.

– Samtidig jobber vi i NFI på spreng for å gjøre det vi kan for å avhjelpe den vanskelige situasjonen i bransjen, og vi ser nå på hvordan vi kan omfordele midlene i filmfondet for å bistå de produksjonene som er hardest rammet av coronaviruset. Dette er ekstremt viktig for å sikre at vi også i framtiden kan produsere de gode norske filmene og dramaseriene – slik som disse, sier Lars Løge.

Mer Exit

Det er fem dramaserier og to spillefilmer som nå får produksjonstilskudd fra NFI. Flere av dem skal etter planen gå i produksjon i løpet av året.

En av fjorårets største seriesuksesser var NRK-serien Exit. Nå har får  serieskaper Øystein Karlsen og FremantleMedia Norge AS får 6,5 millioner kroner til Exit sesong 2 der kvinnene i serien denne gangen får større plass.

Andre so kan glede seg er Humorserien Kong Karl som skal gå på TV2. Serien følger Norges regent, Kong Johan, som står overfor en folkeavstemning om avskaffelse av monarkiet.

Andre serier som får penger er Superheltskolen for NRK – en komedie om livet på en skole for kommende superhelter. Også Rabalder for NRK Super får penger.Den handler om en flokk unger som vokser opp under midnattssola med stor frihet og en passe dose galskap.
Det er også bevilget penger til TV2-serien Jeg bor ikke her som handler om Klara (22) som krasjlander inn i sitt gamle kollektiv mens hun fortrenger en traumatisk opplevelse.

Penger til spillefilm

Det kommer også penger til to spillefilmprosjekter:
Ole Giæver og Mer Film AS får 9.000.000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen La elva le leve – et historisk drama fra kampen om Altaelva – og en personlig historie om samiske Ester som står midt i begivenhetenes sentrum.

Ole Giæver kan nå ta veien fra balkongen på Bjølsen til Finnmark med 9 millioner til «La elva leve».

Regissør Kristoffer Borgli og Oslo Pictures AS får 7.500.000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen Sick of Myself – en svart komedie om en kvinne som går litt for langt for å gjøre seg mer interessant.