Nordisk Film kjøper seg inn i Fantefilm

Nordisk Film går inn på eiersiden i Fantefilm som har fire nye filmer i produksjon og er i utvikling med blant annet et større tv-drama.

Fantefilm har gjennom de siste årene markert seg som en av de viktigste spillefilmprodusentene i Norge og bidratt betydelig til publikumsoppslutningen rundt norsk film på kino. Selskapet har de stått bak store publikumssuksesser som skrekkfilmserien Fritt vilt, actioneventyret Gåten Ragnarok, katastrofefilmene Bølgen og Skjelvet. Nå står blant annet det store krigsdramaet Den største forbrytelsen og katastrofefilmen Nordsjøen for tur.  Samtidig kommer selskapets mangeårige samarbeidspartner og distributør, Nordisk Film inn på eiersiden. Danskeide Nordisk Film er et av  verdens eldste filmselskaper og etablert i 1906.

Filmatiseringen av Marthe Michelets bok «Den største forbrytlsen» med Jakob Oftebro er en av filmene som er underveis fra Fantefilm.

Store utfordringer

-Det er en svært utfordrende tid for hele bransjen med permitteringer, utsettelser av produksjoner og stengte kinoer. Midt i denne kaotiske tiden må vi likevel tenke at vi en dag skal komme ut på den andre siden. Da skal vi være der med nye storslagne filmer for det brede publikum, forteller produsent Martin Sundland.

-Man kan kanskje tro at et slikt oppkjøp kommer som en del av den nasjonale krisen vi alle befinner oss i. Men sannheten er at vi har snakket om dette en god stund. Nordisk Film Distribusjon har opp gjennom årene vært en svært viktig bidragsyter for at vi har nådd alle våre hårete mål. Sammen har vi brutt barrierer som ingen tidligere trodde var mulig, og sammen skal vi nå bygge videre mot nye storslagene produksjoner, forteller produsenten som håper og tror at det også skal bli rom for en utvidelse av produksjonsapparatet. Vi har så mye spennende på gang at det nesten er uunngåelig, forteller han.

Nordisk film går inn som minoritetseier i Fantefilm. Avtalen vil sikre en god utvikling av Fantefilms nye prosjekter. Nordisk Film fortsetter som distributør av selskapets produksjoner og vil være ansvarlig for alt internasjonalt salg. Begge parter bekrefter imidlertid at Fantefilm fremdeles skal beholde sin kreative og forretningsmessige suverenitet.