«Extraction» – Intens og forrykende action med Chris Hemsworth

4

Extraction er en intens og forrykende actionfilm der Bangladeshs bakgater blir omgjort til en krigssone mellom lyssky leiesoldater, hensynsløse gangstere og korrupte politifolk.

Netflix-filmen er basert på tegneserieboken Ciudad av Ande Parks og Russo-brødrene.

Russo-oppskriften

Det er ingen hemmelighet at Russo-brødrene kan action. Det er bare å se på Avengers og Captain America, da spesielt Winter Soldier, for noen helt sinnsyke action-scener. Så hva skjer når disse gutta produserer action tegnet i en annen ramme enn Marvel-universet? Resultatet er den Russo-produserte Extraction, regissert av Russo-brødrenes samarbeidspartner, Sam Hargrave, og med Chris Hemsworth (selveste tordenguden Thor!) i hovedrollen.

Extraction (2020) 116min | Action | 24 April 2020 (Norway) Summary: Tyler Rake, a fearless black market mercenary, embarks on the most deadly extraction of his career when he's enlisted to rescue the kidnapped son of an imprisoned international crime lord.
Countries: USALanguages: English

Ukomplisert og intens

Extraction følger den australske leiesoldaten Tyler Rake, som egentlig bare vil være i fred. Etter en traumatisk hendelse som endte opp med at hans unge sønn ble drept og kona forlot ham, har han isolert seg i den australske villmarken, der han inntar rikelig mengder med australsk øl og smertestillende tabletter.

Men når sønnen til en indisk gangster blir kidnappet av en rival, blir Tyler Rake dratt inn i action igjen. Sammen med et team andre leiesoldater, er oppdraget å redde gutten, få betalt og få ham hjem. Men ting går selvfølgelig ikke etter planen, noe som resulterer i en intens jakt gjennom Bangladeshs mindre hyggelige strøk.

Så, en traumatisert leiesoldat med vond fortid blir dratt inn i action igjen for å gjøre ennå et oppdrag? Ingen poeng for originalitet, med andre ord. Men Extraction tar igjen dette med å levere knallbra action!

Helt hinsides actionscener

Dette er en ren actionfilm med noen helt hinsides actionscener, og den har en helt spesiell evne til å dra deg med i handlingen. Det er spesielt én scene som virkelig fikk meg til å sitte å flire av begeistring. Her får Regissør Sam Hargrave en 11 minutters lang actionscene til å se ut som den er tatt i ett langt, sammenhengende bilde, og effekten er enestående.

Om du forventer en dyp handling med mange lag og kompliserte karakterskildringer, blir du nok skuffet. Men da har du også sovet i timen, for denne filmen later ikke som å være noe annet enn det den er. Sant nok, flere av rollene i filmen har faktisk mer dybde enn det vi ofte forventer fra en renspikka actionfilm, da spesielt de spilt av Chris Hemsworth og Randeep Hooda. Men la oss være ærlige: det er ikke derfor vi ser Extraction. Vi ser Extraction fordi vi vil se god og intens action. Og her leverer den!