Nå er de sju første «Fast and Furious»-filmene ute på Netflix

I 2021 kommer den niende filmen i Fast and Furious-serien. I ventetiden kan du nå oppleve de sju første filmene på Netflix.

I 2001 kom The Fast and the Furious og ingen hadde noen anelse om at filmserien fortsatt ville være i gang tjue år seinere. Mens fansen venter på Fast & Furios 9, lar Netflix oss stille i sulten ved å slippe de sju første filmene i franchisen.

Franchisen er en av de største kassasuksessene noensinne og har spilt inn mer enn 5 milliarder dollar til sammen. Det inkluderer nå ni filmer, inkludert spin-offen Fast and Furious Presents: Hobbs and Shaw, pluss to kortfilmer, samt en spin-off-film i produksjon og et spin-off TV-show for Netflix kalt Spy Racers. Dwayne Johnson, som spiller Luke Hobbs i franchisen, har avslørt at selv Hobbs og Shaw har sin egen oppfølger underveis, og at det kan bli en franchise av franchisen!

Enkelt sagt, Fast and the Furious er enorm. Hvis du vil få med deg alt som skjedde i denne sagaen, kan det hende du trenger litt veiledning for som med Marvel Cinematic Universe, kan du ikke bare se filmene basert på når de kom ut.  Vi møter en gruppe entusiaster som  som skrur. Uvalget av biler i franchisen er stort. Blant bilene er: 1996 Mitsubishi Eclipse, 1993 Mazda RX-7,1994 Acura Integra. 1995 Toyota Supra Turbo,1995 Volkswagen Jetta A3,1995 Honda Civic, 1970 Dodge Charger R/T,1970 Chevrolet Chevelle SS som er skrudd og mekket på og krever stor deletilgang. Deler som kan bestilles på euautodeler.co.no.

Nedenfor har vi laget spilleliste for deg slik at du kan følge historien slik den var ment;

Fast and Furious (2001)

Den som startet det hele. Hvis du bare har sett noen av de nyere filmene i franchisen, vil 2001’s Fast and Furious være nesten sjokkerende når det gjelder tilbakeholdenhet. Den første filmen følger undercover LAPD-offiser Brian O’Conner (Paul Walker) mens han infiltrerer en beryktet street racer og gjengleder Dominic Torettos (Vin Diesel) og folkene rundt ham. Til syvende og sist innser Brian at han har mer til felles med Dom enn han forventet og forelsker seg i Doms søster Mia. I stedet for å snu Dom, hjelper Brian ham å flykte, og legger til rette for et varig partnerskap.

Det turboladede forspillet til  2 Fast 2 Furious (2003)

Den første kortfilmen i franchisen ble inkludert i spesialutgaven DVD-utgivlesen til 2 Fast 2 Furious i 2003. Det er ikke viktig, men den gir en fin liten kobling mellom den første og andre filmen og viser hvor fremadstormende denne franchisen egentlig var. I den seks minutter lange filmen er Brian på flukt etter å ha hjulpet Dom å rømme. Han flykter fra LA og begynner å vinne gateløp over hele USA for å tjene penger og blir beryktet mens FBI lanserer et nasjonalt menneskejakt  for ham. Til slutt når Brian Miami, hvor 2 Fast 2 Furious finner sted.

2 Fast 2 Furious (2003)

I Miami fortsetter Brian gateløp for å tjene til livets opphold. Filmen introduserer oss for mekanikeren Tej Parker (Ludacris) og begynner å ta retning mot noen av de vanvittige bilmodifiseringene som franchisen er kjent for.
Etter å ha mislykket med å sette inn Brian, kuttet hans tidligere sjef FBI-agent Bilkins (Thom Barry) en avtale med ham om å vende tilbake til undercover-arbeid for å ta narkotikalevrandøren Carter Verone (Cole Hauser). Brian slår seg sammen med barndomsvennen Roman Pearce (Tyrese Gibson) og sammen tar de Verone, som begge gjøre seg fortjent til rene rulleblad i prosesssen.

Los Bandoleros (2009)

Den andre kortfilmen i The Fast and Furious-franchisen er 20 minutter lang og tar sikte på å bygge bro mellom den tredje filmen i franchisen – Fast and Furious: Tokyo Drift – og Fast and Furious 4.
Los Bandoleros markerer hjemkomsten til Dom Toretto, nå en flyktning som gjemmer seg i Den Dominikanske republikk. I filmen legger Dom sine planer om å stjele olje og få vennen Tego Leo (Tego Calderon) ut av fengselet. Det kaster også et viktig lys over Dom og Letty (Michelle Rodriguez) forhold – et av de viktigste i franchisen.

Fast and Furious 4 (2009)

Det r ikke før i 2009’s Fast and Furious 4 at Dom Toretto og Brian O’Conner –  de sentrale i franchisen – endelig gjenforenes. Dom har vært på flukt i fem år, og har den gangen samlet et kuppmannskap bestående av Letty, Tego Leo, Rico Santos (Don Omar), Cara Mirtha (Mirtha Michelle) og Han Lue (Sung Kang).

Flere måneder senere finner Dom ut at Letty er drept, så Dom kommer tilbake til USA for begravelsen hennes og for å finne ut hva som skjedde. I mellomtiden prøver Brian, nå en FBI-agent, å spore opp en narkoboss kalt Arturo Braga (John Ortiz), som det viser seg at Letty jobbet undercover for. Ved hjelp av Gisele (Gal Gadot), klarer Dom og Brian å ta ned Braga. I stedet for å uttrykke takknemlighet, sørger FBI for at Dom får en dom på 25 år.

Den siste scenen viser Brian, Mia, Leo og Santos som stopper bussen som tar Dom i fengsel.

Fast Five (2011)

Fast Five er filmen som tar Fast and Furious-franchisen inn i et nytt tiår og nye nivåer av livsfarlige stunt og høyoktan action som når ut til et stort bilpublikum. Det er i denne filmen de foretar en høyhastighetsforfølgelse med et befestet tog.
Dom, Brian og Mia er på flukt i Rio de Janeiro etter å ha brutt Dom ut av fengselsbussen i forrige film. Nå sender FBI toppagent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) for å bringe mannskapet tilbake til USA, som er klar over Hobbs ‘ankomst.Dom og Brian bestemmer seg for å rane gangsterbossen Hernan Reyes (Joaquim de Almeida) for å finasiere livet på flukt.

Etter at de med hell stjeler hundrevis av millioner av dollar og hjalp Hobbs og den brasilianske offiseren Elena Neves (Elsa Pataky) med å bringe denne voldelige krigsherren for retten, kompromiser Hobbs ved å gi Dom og Brian et 24-timers forsprang før han gjenopptar jakten.

Filmen avsluttes med en gravid Mia, Brian, Dom og Elena er sammen på en strand.

Fast & Furious 6 (2013)

Fast and Furious 6 begynner med at alle medlemmene i det brasilianske kuppet endelig lever lykkelig og i fred. Brian og Mia har en sønn, Dom og Elena er sammen, Hans og Gisele er sammen, og Roman og Tej lever med mer rikdom enn de noen gang kunne ha forestilt seg. Luke Hobbs har til og med holdt seg borte.

Det er helt til han møter en tidligere spesialagent som har gitt seg inn på en kriminell karriere som jobber med Letty. Sjokkert over at kona fremdeles er i live, er Dom og hans mannskap enige om å hjelpe i bytte mot fullstendig frihet.

Teamet lykkes med å få Shaw fra sin hovedplan, men ikke uten at det koster. Gisele ofrer seg for å redde Han. I andre akt ser vi Han i en rasende biljakt i Tokyo. Plutselig blir bilen hans påkjørt av en annen. Dom får en telefon fra sjåføren, Deckard Shaw (Jason Statham), som advarer “Du kjenner meg ikke, men du er i ferd med å bli det.”

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

Det er her ting blir litt kastet rundt. Tokyo Drift følger high school-studenten Sean Boswell (Lucas Black) som flytter til Tokyo for å unngå fengselsstraff for gateløp i USA. I Tokyo oppdager Sean drift-racing og møter Han, som han begynner å jobbe og bo sammen med.
Sammen plyndrer de den grusomme, superrike lederen av driftracingverdenen, Drift King, og havner i en vill jakt.
Akkurat når Han slipper unna, blir bilen hans truffet av en annen, den eksploderer og Han blir drept. Dette er det samme krasjet som endelig gir mening etter Fast & Furious 6.

Furious 7 (2015)

Hvis Fast Five jekket det opp et hakk, sprenger Furious 7 adrenalinmåleren. Dette er filmen der de slipper biler ut av et fly direkte i en vanvittig jakt. Dette er også filmen som løfter franchisen ut i mer globale eksistensielle innsatser.
Furious 7 introduserer oss for Jason Stathams Deckard Shaw, en kriminell, tidligere spesialagent som er ute for å hevne sin bror Owen etter at Dom Toretto satte ham i koma. Dom og teamet hans jobber med et skjult ops-team ledet av Mr. Nobody (Kurt Russell), mens de prøver å skaffe et dataprogram kalt God’s Eye som kan brukes til å lokalisere enhver person i verden på mindre enn fire minutter.

Etter litt intens handling og en-mot-en kamper, kommer Luke Hobbs og redder dagen, setter Shaw i fengsel og sender Doms team tilbake til stranden.

Dessverre er Furious 7 Paul Walkers siste film da han døde i en ekte bilulykke midtveis i produksjonen.

The Fate of the Furious (2017)

Den siste filmen i den primære Fast and Furiousfranchisen settes Dom opp mot sitt eget lag. Etter å ha blitt tvunget til å jobbe for cyberterroristen Cipher (Charlize Theron), går Dom sine egne veier mens han jobber på et oppdrag ledet av Hobbs. Forræderiet fører til at Hobbs ender i samme fengsel som Deckard Shaw. Undercoversjefen Mr. Nobody rekrutterer dem sammen for å jakte på Dom og Cipher.

Gjennom filmen ser vi at Dom har en sønn med eks-kjæresten Elena som han aldri visste om. Cipher bruker sønnen og Elena  mot Dom. Cipher dreper Elena for å sikre Doms samarbeid, selv om Deckard og Owen Shaw evner å redde Doms sønn.

Shaw overleverer sønnen trygt til Doms og avslutter feiden mellom Dom, Shaw og Hobbs.

Fast and Furious Presents: Hobbs and Shaw (2019)

Den første (men absolutt ikke siste) spin-off  til Fast and Furious-franchisestjernene  er med Luke Hobbs og Deckard Shaw. Mens Hobbs og Shaw avskyr hverandre, sørger Dwayne Johnson og Jason Stathams kjemi for massevis av høyoktan-moro.

De blir tvunget til å slå seg sammen med Brixton Lore (Idris Elba), en cybergenetisk forsterket terrorist som jobber for en skyggeorganisasjon som planlegger å frigjøre et livsfarlig virus som vil utslette halve planeten, Hobbs og Shaw må legge til side sine uoverstemmelser for å fullføre oppdraget. De får hjelp fra en ny hemmelig agent med tilknytning til Shaws fortid.