Youtube inviterer til gratis filmfestival på nettet

We Are One: A Global Film Festival starter 29. mai med Cannes, Venezia, Toronto og andre store ledende filmfestivaler over hele verden ombord.

Filmfestivalåret startet knapt før COVID-19 slo til. Like etter festivalene i Sundance og Berlin var det tydelig at SXSW og Cannes måtte avlyse. Framtiden for Venezia og Toronto i høst er mildt sagt usikker.

En trøst under dagens omstendigheter er at Youtube planlegger sin egen, globale filmfestival som vil nå hele verden og være helt gratis.

Global festival

Satsingen går under navnet We Are One: A Global Film Festival, og lover spillefilmer, kortfilmer, dokumentarer, musikk, humor og filmsnakk, lånt direkte fra mer 20 av verdens største filmfestivaler.

Deltakerne inkluderer blant annet Berlin, BFI London Film Festival, Cannes, Karlovy Vary, Locarno, San Sebastian, Sundance, Toronto, Tribeca og Venezia.

Jane Rosenthal er medgründer av Tribeca Film Festival, som skulle gått av stablen i april. Hun forteller til EW.com:

– Vi snakker ofte om filmens unike rolle i å inspirere og forene mennesker over landegrensene, for å hjelpe hele verden. Verden trenger det akkurat nå. We Are One samler kuratorer, artister og filmskapere for å tilby publikum underholdning og lettelse. Vi håper at alle får smake på det som gjør hver festival så unik.

Må tenke nytt

Det høres ut som en utmerket idé i en tid hvor både verden og filmverdenen trenger å tilpasse seg og tenke nytt. Spørsmålet er selvfølgelig hvilke filmskapere som er villige til å gi ut filmene sine gratis på Youtube? Snart finner vi ut av det.

Disse festivalene er med:

Oppdag og se filmer under denne første 10-dagers globale filmfestivalen som er kuratert av over 20 filmfestivaler fra hele verden. Alle midler som samles inn under festivalen vil komme COVID-19 hjelpemidler. Abonner på denne kanalen for den siste informasjonen om film, samtaler og timeplan.

Festivalen vil inneholde programmering kuratert av Annecy International Animation Film Festival, Berlin International Film Festival, BFI London Film Festival, Cannes Film Festival, Guadalajara International Film Festival, International Film Festival & Awards Macao (IFFAM), Jerusalem Film Festival, Mumbai Film Festival (MAMI), Karlovy Vary International Film Festival, Locarno Film Festival, Marrakech International Film Festival, New York Film Festival, San Sebastian International Film Festival, Sarajevo Film Festival, Sundance Film Festival, Sydney Film Festival, Tokyo International Film Festival, Toronto International Film Festival Festival, Tribeca Film Festival og Venice Film Festival.


We Are One: A Global Film Festival vil være tilgjengelig på Youtube i 10 dager mellom 29. mai – 7. juni.