Bollywood og «Slumdog Millionaire»-skuespilleren Irrfan Khan er død

Den indiskfødte skuespilleren Irrfan Khan er død, melder The Guardian. Han har hatt stor suksess både i Bollywood og i den vestlige filmindustrien med filmer som Slumdog Millionaire, Life of Pi og Jurassic World

Irrfahn Khan ble 53 år. Han fortalte i 2018 at han hadde fått diagnosert en svulst, men etter omfattende behandling kom han seg godt nok til å spille hovedrollen i den indiske filmen Angrezi Medium, som ble hans siste film.

Irrfan Khan har hatt flere roller i indiske tv-produksjoner siden slutten av 1980-tallet. Filmkarrieren tok fart etter at han spilte hovedrollen i den da ukjente britiske regissøren Asif Kapadias film The Warrior 2001 som vant en Bafta for beste britiske film. I 2005 gjorde han sin første hovedrolle i Bollywood med filmen Rog, og han ble rost av kritikerne for sin innsats.

Politiinspektør i Slumdog Millionaire

Utenfor India var Khan kanskje mest kjent som politiinspektør i Oscar-vinneren Slumdog Millionaire. Han har også hatt roller i The Amazing Spider-Man, Jurassic World og Inferno. I 2012 spilte han også voksne versjonen av hovedpersonen i Oscar-vinneren Life of Pi.

Irrfahn Khan ble tirsdag innlagt på intensivavdelingen på et sykehus i Mumbai med en tarminfeksjon. Han døde onsdag og etterlot seg kone og to sønner.