Den indiskfødte skuespilleren Irrfan Khan er død, melder The Guardian. Han har hatt stor suksess både i Bollywood og i den vestlige filmindustrien med filmer som Slumdog Millionaire, Life of Pi og Jurassic World

Irrfahn Khan ble 53 år. Han fortalte i 2018 at han hadde fått diagnosert en svulst, men etter omfattende behandling kom han seg godt nok til å spille hovedrollen i den indiske filmen Angrezi Medium, som ble hans siste film.

Irrfan Khan har hatt flere roller i indiske tv-produksjoner siden slutten av 1980-tallet. Filmkarrieren tok fart etter at han spilte hovedrollen i den da ukjente britiske regissøren Asif Kapadias film The Warrior 2001 som vant en Bafta for beste britiske film. I 2005 gjorde han sin første hovedrolle i Bollywood med filmen Rog, og han ble rost av kritikerne for sin innsats.

Politiinspektør i Slumdog Millionaire

Utenfor India var Khan kanskje mest kjent som politiinspektør i Oscar-vinneren Slumdog Millionaire. Han har også hatt roller i The Amazing Spider-Man, Jurassic World og Inferno. I 2012 spilte han også voksne versjonen av hovedpersonen i Oscar-vinneren Life of Pi.

Irrfahn Khan ble tirsdag innlagt på intensivavdelingen på et sykehus i Mumbai med en tarminfeksjon. Han døde onsdag og etterlot seg kone og to sønner.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen