Serie: «Kingdom» – Historisk drama med zombier!

5

Kingdom er en genistrek når det kommer til blanding av sjangre. Denne sør-koreanske Netflix-serien har til nå fått to sesonger.

Den kom først ut på strømmekanalen i begynnelsen av 2019, der den ble svært godt mottatt av både anmeldere og publikum. Sesong 2, som kom på Netflix i begynnelsen av 2020, fulgte i dette sporet.

Serien er noe så sjeldent som en historisk og politisk drama-thriller med zombier. Og som det fungerer! Regissør Kim Seong-hun har skapt en episk og utrolig spennende serie av manusforfatter Kim Eun-hees nett-tegneserie Kingdom of the Gods.

Et historisk drama

Vi befinner oss i Koreas Joseon-periode på slutten av 1500-tallet. Landet har nylig stått imot to invasjoner fra Japan, og det keiserlige hoffet er hemmet av politiske intriger og skumle konspirasjoner. Vanlige folk lever i fattigdom, mens rike aristokrater og adelige på toppen.

Kingdom  | TV Series (2019– ) 2700min | Action, Drama, Horror | TV Series (2019– ) Summary: While strange rumors about their ill King grip a kingdom, the crown prince becomes their only hope against a mysterious plague overtaking the land.
Countries: South KoreaLanguages: Korean

Vi møter kronprins Lee Chang, som drar sørover i landet med sin livvakt Mu-yeong, for å etterforske rykter om en pest. Når det viser seg at de som dør av denne pesten kommer tilbake som blodtørstige monstre, og at hans eget hoff kan ha noe med dette å gjøre, blir prinsen raskt fryst ut av sin stemor, som gjør alt for å overta makten fra kronprinsen.

Kingdom gir et fantastisk innblikk inn i en historisk periode og en kultur vi her i Norge kanskje ikke er så godt kjent med. Produksjonen er av høyeste kvalitet, med store, episke scener, flotte landskap og byer, samt sterke rolleskildringer. Også for zombie-fans er det nok å glede seg over her, men det skal også sies at serien bruker god tid på politiske konspirasjoner og rollenes bakgrunnshistorier, samt kulturen og omgivelsene handlingen utspiller seg i, noe som betyr at de levende døde uteblir fra handlingen nå og da.

Jeg må tenke meg nøye om dersom jeg blir spurt om å sette fingeren på noe jeg ikke var like fornøyd med i Kingdom. Men om jeg måtte plukke ut noe, så er det at enkelte av rollene til tider blir litt arketypiske klisjér, mens andre beveger seg over til lite subtile «comic reliefs». Noen av plottvendingene blir også litt forutsigbare, men dette er bare småplukk i en serie som ellers hentet fra toppen av hyllen.

Lei av zombier?

Jeg har noe å innrømme. Jeg er så veldig, veldig lei av zombier. Det er kanskje ikke en setning man hører så ofte, men om du tar en titt på hva som kryper og går på skjermer og kinolerret nå om dagen, så blir det lettere å se hva jeg mener. Den kanksje mest kjente zombie-serien, The Walking Dead, har stabbet seg av gårde i 10 år, og fans venter på den 11. sesongen. Serien har inspirert to spin-off-serier, og en drøss andre filmer og serier har forsøkt å cashe inn på, eller parodiere, zombie-trenden.

Kingdom er et etterlengtet friskt pust i zombie-sjangeren, og selv om den først og fremst er et episk, actionfyllt periode-drama, er det plenty av zombier våre helter kan sette sverdene sine i her. Serien vil også glede de som liker politiske intriger, konspirasjoner, flotte kostymer og noen særdeles merkelige hatter!

Nå krysser jeg fingrene for en 3. sesong. Ryktene sier at det kan bli så mange som 10!