Netflixs siste actionfilm tar verden med storm. I følge tall som selskapet har delt, er Extraction i ferd med å bli tidenes største filmsuksess hos strømmetjenesten.

Det anslås at 90 millioner husstander (omtrent annen hver Netflix-abonnent) vil ha sett filmen i løpet av de første fire ukene etter premieren. En veldig vågal gjetning, men vi gratulerer Chris Hemsworth for en potensielt rekordstor originalfilm.

LES OGSÅ:«Extraction» – Intens og forrykende action med Chris Hemsworth

Extraction er produsert av Russo-brødrene og regissert av Sam Hargrave som har jobbet bak kulissene på flere av MCU-filmene. Dette er hans eksplosive regidebuten til den opprinnelige stuntmannen som har vært stuntkoordinator for flere filmer i Marvel Cinematic Universe. Etter denne Netflix-suksessen blir han neppe arbeidsløs de nærmeste årene.

At de var ferdige ed å skyte filmen ble feiret med at Sam Hargrave tok skjegget til Sam Hargrave.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen