sss

Quentin Tarantino plukker ut de beste filmene fra 1979

Fyll ut karantenelisten med noen må-ha titler fra Tarantinos barndom. I 1979 var Quentin Tarantino 15 år gammel. Han droppet ut av videregående, begynte i en teatergruppe og oppdaget film for alvor.

Det året så Tarantino 30 filmer på kino. I en artikkel i W Magazine deler han sine beste tips. Det var tross alt året da Sylvester Stallone kom med Rocky II, Ridley Scott tok oss med på et neglebitene tur i Alien og Francis Ford Coppola oppdaget helt andre redsler i et krigsherjet Vietnam i Apokalypse nå.

Her er noen av hans favoritter fra filmåret 1979

Buck Rogers in the 25th Century (TV-serie) – «En av de første seriene som kom siden The Star Wars ble en sensasjon. Ja, det var gøy. ”

The Bell Jar, regi Larry Peerce – «Jeg skrev faktisk en anmeldelse av den for en avis, uten å kjenne boka.»

Hair, regi Milos Forman – «I dag blir den antagelig sett på som en parodi, men folk elsket det da det kom ut. Jeg elsket den, jeg gråt og alt. »

En liten kjærlighetshistorie (A Little Romance), regi George Roy Hill – «Jeg kunne helt forholde meg til den franske fyren i filmen.»

Siste omfavnelse (Last Embrace), regi Jonathan Demme) – «En hitchcockiansk thriller … Jeg likte det veldig godt. Den har en interessant spionhistorie og et flott, spennende klimaks. »

Alien, regi Ridley Scott – «Alien var en av årets største begivenheter. Og det holder fortsatt i dag. »

Det skitne spillet (North Dallas Forty), regi Ted Kotcheff) – «Jeg elsket den så jævlig mye når det kom ut. Humoren var så vulgær. »

Rocky II, regi Sylvester Stallone – «Dette var favorittfilmen min fra 1979. Bedre enn den første Rocky. En fantastisk film, og Stallone som er utrolig sjarmerende. »

Apocalypse Now
Apocalypse Now

Apokalypse nå! (Apocalypse Now), regi Francis Ford Coppola-  «Hvis Rocky II var min personlige favoritt, var» Apokalypse nå! årets film. Jeg har fremdeles Life-magasinet med Brando på forsiden. »

Star Trek, regi Robert Wise) – «Jeg måtte overbevise meg selv om å like den. Jeg likte den ikke til å begynne med. Jeg så den om igjen ti år senere og likte det ikke. Men så så jeg på det for to år siden, med min kone Daniella, og hun likte den. Da jeg så det for fjerde gang, kunne jeg endelig sette pris på det for det det var. ”

Bak kulissene (All That Jazz), regi Bob Fosse – «Jeg mistet lønnsslippet mitt der på kino. Det var en katastrofe. Men jeg elsker fremdeles filmen – den var tross alt fantastisk. ”

Richard Pryor – Live in Concert, regi Jeff Margolis) – «Selvfølgelig måtte jeg se den.»

Nattens krigere (The Warriors), regi Walter Hill) – «Det skapte opprør da det kom. Jeg er en stor fan. »

Lånte fjær (La cage aux folles), regi Édouard Molinaro – «Jeg har aldri hørt så mye latter som i løpet av de 20 minuttene på slutten. Jeg så den om igjen for to år siden med en venn, og vi ble overrasket over hvor mye vi lo. Det var så moro. «