Joanna Hoggs The Souvenir er en av filmene som du nå kan se på Cinemateket i Oslo.

Cinemateket i Oslo åpner igjen på fredag

Fredag får publikum i Oslo igjen sjansen til å oppleve filmklassikere slik de var laget for å bli opplevd – på det store lerretet.

Cinemateket åpner sin største sal i første omgang og viser filmer som publikum gikk glipp av i mars og april. Programmet er mangfoldig og rommer både nye titler og eldre klassikere.

Foreløpig er det satt opp forestillinger fram til 19. mai, inkludert visninger av flere Hal Ashby-titler, Joanna Hoggs The Souvenir og Richard Stanleys Color Out of Space. Også barna kan glede seg. På lørdag vises Ole Aleksander Fili-bom-bom-bom av Anne-Marie Nørholm fra 1998 og på søndag vises feelgood-filmen Den grønne sykkelen fra Saudi-Arabia på Barnas Cinematek.

Forestillingene har et publikumstak på 50 personer. Dørene på Cinemateket åpner 30 minutter før første forestilling starter.

«Den grønne sykkelen» er den første filmen laget av en kvinnelige saudi-arabisk regissør og vies på Cinemateket.

Smittevern

Det skal være trygt å se film på Cinemateket, og mange tiltak er igangsatt for å redusere smitterisiko. Kinosetene blir damprenset daglig, og salene blir rengjort mellom hver forestilling.

Cinemateket, som vanligvis har fri seteplassering, vil bruke nummererte plasser for å sikre at det blir god nok avstand mellom tilskuerne, samtidig som grupper inntil tre fra samme husstand får mulighet til å sitte sammen. Billettsalget vil skje på nett, og personalet på Cinemateket vil sette seg godt inn i alle instrukser og anbefalinger for å praktisere best mulig smittevern. Personer som viser symptomer på luftveisinfeksjoner vil bli bedt om å komme tilbake når de er friske.