Disney+ er utsatt i Norge

Det blir ikke noen Disney Plus for nordmenn i sommer. Lanseringen i Norden er utsatt til høsten.

Disney Plus skal nå planlegges lansert i Japan i juni; i Belgia, Luxemburg, Portugal. De nordiske landene må nå vente til september; og i Latin-Amerika mot slutten av årer. Strømmetjenestens lansering i Norden er noe mange nordmenn har ventet på. En undersøkelse av Audience Project viste at én av tre nordmenn vil vurdere å abonnere på Disney+.

Undersøkelsen viser at flertallet av gruppen som vurderer å kjøpe Disney+, samtidig vurderer å si opp et eller flere av deres nåværende strømmeabonnenenter.

Disney+ har fått 54,5 millioner abonnenter i løpet av det første halvåret etter lanseringen. Til sammenligning har Netflix mer enn 182 millioner globale abonnenter. Disney spådde først at det ville ta fem år for Disney Plus å nå mellom 60 millioner og 90 millioner abonnenter.

Kinofilmer

Disney sender ikke flere filmer direkte til strømming på Disney Plus under nedstengingen av kinoene  – i det minste ennå ikke. Selv med kinoer stengt ned over hele kloden på grunn av coronavirus-pandemien. På en pressekonferanse i går gjentok Disney planene sine for kinopremierer for sine nye filmer i stedet for å bringe mer direkte til strømming på Disney Plus.

Disney-direktør Bob Chepak gjentok Mulans dato 24. juli, samt de planlagte kinopremierene for andre store budsjettfilmer som Marvels Black Widow 6. november og Pixars Soul 20. november.

Men Chepak antydet at Disney kunne komme til endre på det.

Kan endre strategi

«Vi tror veldig på verdien av kinoopplevelsen totalt sett for å lansere storfilmer,» sa han. «Men vi innser også at enten på grunn av endring og utvikling av forbrukerdynamikken, eller på grunn av visse situasjoner som Covid-19, kan det hende vi må gjøre noen endringer i den overordnede strategien fordi kinoene ikke er åpne eller ikke er åpne for i den grad de trenger for å være økonomisk levedyktige. »

Så langt er det imidlertid bare en Disney-film som hoppe over kino og gå rett til Disney Plus. Sci-fi-fantasyfilmen Artemis Fowl går rett på strømming 12. juni.

Flere plattformer

Ved lansering vil det norske publikummet få tilgang til titler fra Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic og originalserier, filmer og dokumentarer.

Disney+ vil bli tilgjengelig for bruk på både mobiltelefoner, TV-er og spillkonsoler. Tjenesten vil være reklamefri og det vil være mulig å strømme innhold på opptil fire enheter samtidig. Disney skriver også at de abonnenter kan laste ned så mye innhold de vil på opp til ti enheter.