Storebror ser deg … igjen. Paramount skal lage science fiction-filmen 2084. Filmen blir  nytolkning av George Orwells dystopi «1984» med manus av forfatteren bak The Batman.

«1984» er en fremtidsroman av George Orwell, først utgitt i 1949. Boken er satt i et dystopisk Storbritannia i 1984, som er innlemmet i supermakten Oceania og preget av konstant krigføring, masseovervåkning og omfattende menneskerettighetsbrudd. Boken er tidligere filmatisert  flere ganger; først av Michael Anderson i 1956 og blant annet av  Michael Radford i 1984.

Paramount nye filmatisering blir en nytolking med en touch av  Inception og The Matrix, heter det. Historien beskrives som «et åndelig søsken» til George Orwells «1984».

Etter en anbudskrig for The Batman-forfatteren Mattson Tomlins nye manus, vant Paramount rettighetene til sci-fi-filmen 2084. Lorenzo di Bonaventura vil produsere den futuristiske filmen, skriver Hollywood Reporter.

Detaljene er få, men prosjektet har allerede vekket interesse fra regissører og skuespillere før Paramount trådte inn. Dette kan skyldes at Tomlin begynner å bli en hot sjangermanusforfatter, med blant annet Mega Man og Fear Agent på merittlisten.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen