75 år siden frigjøringen – her er Netflix-filmene og seriene om andre verdenskrig

I dag, 8. mai, er det 75 år siden Norge ble frigjort etter fem år okkupasjon. Det er laget utallige filmer og serier om den andre verdenskrig både i Norge og internasjonalt. Her er et utvalg filmer og serier du kan oppleve på Netflix som trekker linjene tilbake til andre verdenskrig.

Kongens nei

Da invasjonen av Norge er et faktum, blir kongen stilt overfor et umulig valg: å gi fra seg landet sitt, eller døden.

9. april

På en skjebnesvanger dag tidlig i andre verdenskrig holder det danske sykkelinfanteriet tyske tropper unna mens de venter på forsterkninger.

 Enemy at the Gates

En russisk skarpskytter må bryne seg på en tysk eliteskarpskytter under andre verdenskrig, samtidig som både han og bestekompisen faller for samme kvinne.

 Under sanden

Ved slutten av andre verdenskrig tvinges en gruppe tyske soldater til å finne og desarmere landminer langs kysten av Danmark.

 The War

En serie i sju deler gir liv til andre verdenskrig gjennom de opprivende personlige redegjørelsene fra soldater og andre fra «typiske» amerikanske byer.

 

Das Boot

Kinoversjonen av Wolfgang Petersens episke drama gjør et dypdykk i livene til et tysk ubåtmannskap som patruljerer farlige farvann under annen verdenskrig.

 

Five Came Back

Fem kritikerroste samtidsregissører forteller historien om fem legendariske filmskapere i Hollywood, som vervet seg til militæret for å dokumentere andre verdenskrig.

 

Churchill’s Secret Agents

I denne realityserien med historisk sus gjennomgår 14 deltakere den samme tøffe utvelgelsesprosessen som Storbritannias hemmelige spioner under andre verdenskrig.