Dropper kinolansering – musikalen «Hamilton» slippes på Disney+ i sommer

Lin-Manuel Mirandas Broadway-suksess Hamilton skulle egentlig ha kinopremiere i 2021, men nå slippes den et år tidligere på Disney+.

Disney har kunngjort at filmversjonen av den Tony-vinnende musikalen «Hamilton» vil kommer på strømmetjenesten allerede i sommer. Den var planlagt  på kino høsten 2021, men får nå premiere mer enn ett år tidligere.

Filmen er en innspilling av sceneshowet som har vært en suksess på Broadway de siste årene. En pressemelding fra Disney lover «en kombinasjon av de beste elementene fra live-teater, film og strømming som fanger showet på en unik og intim måte.» Disney sies å ha brukt 75 millioner dollar på rettighetene.

Lin-Manuel Miranda spiller hovedrollen som Alexander Hamilton – en av de som regnes som USAs grunnleggere  og var politiker, skribent, jurist og soldat. Med i ensemblet er blant annet også Daveed Diggs, Renée Elise Goldsberry og Jonathan Groff.

Hamilton slippes på Disney + 3. juli, men her hjemme må vi vente litt lenger. Strømmetjenesten vil ikke bli lansert i Norge før den første uken i september.