I år er det god grunn til å glede seg til 11. september

11. september er det klart for Bent Hamers The Middle Man. Bent Hamer er kjent for sin lune og svarte humor. Det blir det mer av når han nå kommer med den engelskspråklige The Middle Man – som beskrives som et bisarr blikk på Trumps USA i dag. 

Filmen bygger på andre del av Lars Saabye Christensens roman Sluk. Filmen er en svart komedie. Når en serie ulykker og dødsfall oppstår, blir en ‘middelmann’ ansatt for å gi den dårlige nyheten til offerets pårørende. Filmen beskrives som en «mørk, men humoristisk film med et snev av kjærlighet og en smule håp. Et bisarr blikk på Trumps USA i dag.» Det er med andre ord neppe tilfeldig at filmen får premiere 11. september.

Bent Hamer har fått med seg et norsk stjernelag bestående av blant andre Pål Sverre Hagen, Aksel Hennie og Trond Fausa i tillegg til Tuva Novotny.  I tillegg finner vi kanadiske Kenneth Welsh, Don McKellar og Paul Gross på rollelisten.

Filmen er spilt inn i Tyskland og Canada og Bent Hamer holder for tiden på med etterarbeidet på filmen.

Bent Hamer er en regissør med en særegen stemme og har et et stort internasjonalt publikum.

Dyster fremtid

Frank Farrelli (Pål Sverre Hagen) bor i Karmack, en liten by i Midtvesten sammen med moren sin etter å ha mistet jobben på jernbanestasjonen da den ble lagt ned for noen år siden.

Som mange små steder i Nord-Amerika, og til og med noen større og kjente byer som Detroit, har byen Karmack ingen jobber å tilby eller fremtidsutsikter for innbyggerne. Dette er den nåværende situasjonen for mange mennesker i Trumps America i dag, men også for mange steder i hele Europa.

Byen Karmack, med sin minkende befolkning og elendige økonomi styres av sheriffen, doktoren og pastoren – den såkalte kommisjonen – som driver byen så godt de kan. Men Karmack opplever et økende antall ulykker og dødsfall, og kommisjonen innser at de trenger litt hjelp, noen til å formidle de smertefulle meldingene til de pårørende når en uheldig hendelse inntreffer. Kommisjonen ser ikke noe annet alternativ enn å ansette en mellommann, og Frank blir ansatt som Karmacks første offisielle mellommann. Han tar sin nye jobb svært tilbakelent  og blir snart byens fyrtårn av dårlige nyheter.

Bent Hamer er en regissør med en særegen stemme og har hatt et stort internasjonalt publikum med filmer som 1001 Gram (2014), Hjem til jul (2010), O’ Horten (2007), Factotum (2005), Salmer fra kjøkkenet (2003), En dag til i solen (1998) og Eggs (1995).