Oscars 2021 blir sannsynligvis utsatt

Den raske stengingen av filmproduksjoner og kinoer har kastet Oscar-utdelingsplanen ut i kaos. Mange filmer er utsatt eller utgitt på nettet. Det skaper problemer for Oscar.

Oscar-seremonien  2021 vil sannsynligvis bli forsinket på grunn av coronavirus-pandemien, ifølge en rapport i Variety.

I følge bransjemagasinet vurderer Academy of Motion Picture Arts and Sciences situasjonen og Oscar-utdelingen, som for tiden er planlagt å finne sted 28. februar 2021. Det er imidlertid antatt at ingen formelle diskusjoner ennå har funnet sted.

I april kunngjorde akademiet midlertidige endringer i Oscar-kvalifiseringen, slik at filmer som gikk glipp av en kinoutgivelse likevel blir vurdert til priser. Tidligere måtte filmer vises på kino i en uke før 31. desember for å være kvalifiserte. En utsettelse kan bety at fristen for valgbarhet også vil endre seg.

Akademiets president David Rubin sier til Variety: “Det er umulig å vite hvordan landskapet vil være. Vi vet at vi vil feire filmen, men vi vet ikke nøyaktig hvilken form den vil ta. ”

Til tross for synkende seertall og mislykkede forsøk på å endre showet tjener akademiet store summer på Oscars-sendingen. I følge rapporter sskal ABC ha betalte 80 millioner  dollar i 2017 for senderettighetene.