Den raske stengingen av filmproduksjoner og kinoer har kastet Oscar-utdelingsplanen ut i kaos. Mange filmer er utsatt eller utgitt på nettet. Det skaper problemer for Oscar.

Oscar-seremonien  2021 vil sannsynligvis bli forsinket på grunn av coronavirus-pandemien, ifølge en rapport i Variety.

I følge bransjemagasinet vurderer Academy of Motion Picture Arts and Sciences situasjonen og Oscar-utdelingen, som for tiden er planlagt å finne sted 28. februar 2021. Det er imidlertid antatt at ingen formelle diskusjoner ennå har funnet sted.

I april kunngjorde akademiet midlertidige endringer i Oscar-kvalifiseringen, slik at filmer som gikk glipp av en kinoutgivelse likevel blir vurdert til priser. Tidligere måtte filmer vises på kino i en uke før 31. desember for å være kvalifiserte. En utsettelse kan bety at fristen for valgbarhet også vil endre seg.

Akademiets president David Rubin sier til Variety: “Det er umulig å vite hvordan landskapet vil være. Vi vet at vi vil feire filmen, men vi vet ikke nøyaktig hvilken form den vil ta. ”

Til tross for synkende seertall og mislykkede forsøk på å endre showet tjener akademiet store summer på Oscars-sendingen. I følge rapporter sskal ABC ha betalte 80 millioner  dollar i 2017 for senderettighetene.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen