4 filmer om aksjehandel du ikke bør gå glipp av

Kan du heller ikke få nok av filmer som gir et spennende og realistisk innblikk i børsens liv? Hvor dramaet, spenningen og handlingen for hundrevis av millioner ruller over skjermen mens skandalen lurer rundt hjørnet?

Da har du kommet til rette stedet. Her har vi satt sammen en liste over 4 filmer om børshandel du ikke bør gå glipp av hvis du er interessert i aksjemarkedene.

Nr. 1 Wall Street

Det er rett og slett umulig å ignorere denne filmperlen av Oliver Stone fra 1987 med stjerneskuespillere som Michael Douglas, Charlie Sheen og Martin Sheen i hovedrollene. Filmen handler om hvordan finansfyrsten Gordon Gekko (Michael Douglas) tar den unge Bud Fox (Martin Sheen) under vingene. Han lærer Bud hvordan man skal opptre i en verden full av grådighet og skitne triks – og det tar ikke lang tid før Bud får moralske skrupler. Filmen fungerer kanskje ikke som en inspirasjonskilde for de som gjerne vil begynne med aksjehandel, men her lærer man i hvert fall hvor umoralsk og besatt man kan bli i jakten på de store pengene.

Nr. 2: Trader

Trader er som Wall Street-filmen fra 1987, men der Wall Street oppnådde en enorm suksess, endte Trader opp med å stå i skyggen av storebroren – noe som er veldig synd. Trader er nemlig en utmerket film om hedgefondsjef Paul Tudor Jones og hans selskap Tudor Investments Firm. Filmen fokuserer på 80-tallets ville handel med futures før det store krakket i oktober 1987, en dag som i ettertiden blir omtalt som «Black Monday.

Nr. 3: Wolf of Wall Street

Wolf of Wall Street er den sanne historien om unge Jordan Belfort som øyner mulighetene for å selge penny stocks til alminnelige mennesker som ikke har spesielt mye peiling på aksjer. Han grunnla børsforetaket Stratton Oakmont med naboen Donnie Azoff, og i løpet av utrolig kort tid fosser millionene inn. Det er dessverre oftest som kjent, at ingenting varer evig, og snart melder problemene seg. Den flamboyante livsstilen deres tiltrekker seg oppmerksomhet fra FBI, og det hele blir en kamp om å beskytte den enorme formuen de fikk skapt. Wolf of Wall Street fikk ingen Oscar, noe som for mange er et stort mysterium.

Nr. 4: Rouge Trader

I denne filmen følger vi Nick Leeson som får jobb i den prestisjetunge engelske Bearings-banken i Singapore. Her viser Nick seg snart å være et enormt talent på SIMEX-børsen, og han klarer å skape enorme overskudd til banken. Det hele virker nesten for godt til å være sant – noe det selvfølgelig også er. Rouge Trader er forresten basert på en sann historie om aksjemegleren Nick Leeson.