Sport engasjerer, og spennende sportshistorier kan også bli gode filmer. Noen sportsfilmer er basert på sanne historier, mens andre er oppdiktet, men de kan også være like engasjerende.

Her er en liste over noen gode sportsfilmer som du kan kose deg med før du skal gjøre oddsspill på digibet sport eller bare mens du venter på at et sportsarrangement skal starte.

Gode sportsfilmer:

 • Rocky– det er laget flere filmer om den oppdiktede bokseren Rocky, men mange mener at den første filmen i serien er den beste. Se gjerne alle og bedøm selv hvem du liker best.
 • The Wrestler – denne filmen handler om en amerikansk fribryter som egentlig er for gammel til å drive med sporten, men han vil gjerne prøve en siste gang.
 • Senna – filmen handler om racerbilføreren ved samme nan. Dette er en dokumentarfilm, så historien som fortelles er sann.
 • The Loneliness of the Long Distance Runner – er en britisk film fra 1962. Filmen handler om en gutt som havner på et ungdomshjem. Der oppdager rektoren at han har et talent for å løpe.
 • Rush – denne filmen handler om Formel 1-føreren Niki Lauda, som ble alvorlig skadet i en ulykke i 1976, men som kom seg bak rattet igjen få uker senere. Filmen er et drama, ikke en dokumentar, men selve historien er sann.
 • Ildvognene (Chariots of Fire) – handler om britiske atleter som kjempet for berømmelse i OL i 1924. Historien er sann, og forteller om de kjente løperne Harold Abrahams og Eric Liddell, samt lagkameratene deres.
 • I, Tonya – er en film som forteller historien om Tonya Harding, som blant annet ble kjent i tiden før og under OL på Lillehammer i 1994. Der deltok hun i kunstløp, men avisoverskriftene om henne hadde startet lenge før konkurransen startet.
 • Ford v Ferrari – er en bilfilm som forteller historien om bildesigneren Carroll Shelby og bilføreren Ken Miles som laget en fantastisk bil for Ford Motor Company, og konkurrerte med denne bilen under billøpet Le Mans i 1966. Filmen kom i 2019.
 • Skru’n som Beckham (Bend it Like Beckham) – handler om en jente som ikke får lov av foreldrene til å spille fotball. Hun trosser foreldrene og blir oppdaget av en annen jente som får henne med seg på det lokale damelaget.
 • Dreamer – dette er sportfilmen for hesteelskere og alle som liker hestesport. Filmen handler om en tidligere jockey og en skadet hest. Jockeyen og datteren hans bestemmer seg for å trene hesten til å delta i et stort løp. Basert på en sann historie.
 • Borg – en svensk film om tennislegenden Bjørn Borg, som fortsatt er et stort navn over hele verden.

Sportsfilmer for alle

De nevnte filmene er bare noen utvalgte sportsfilmer. Det er laget sportsfilmer om de fleste idretter, både drama, komedier og dokumentarer. Flere norske skiløpere har laget skifilmer, som også kan være både spennende og underholdende. Sportsfilmer skaper god stemning, for eksempel når det er lenge å vente på neste sportsarrangement. Du finner en rekke sportsfilmer på nettet, så du slipper å gå på kino for å se filmene. Strømmetjenester gir deg det beste filmutvalget, og filmene er tilgjengelige når du har tid og lyst til å se dem. Når du ser film hjemme, har du dessuten lett tilgang til sunn mat og du kan ta en pause underveis dersom du blir avbrutt.
Hvilken sportsfilm som er den beste, avhenger av hvilken sport du liker og hvilken type film du liker. Men det finnes helt sikkert en sportsfilm du liker. Det er bare å lete og søke etter sportsfilmer på nettet, og kose deg med film neste gang det er dårlig vær.

Delta i diskusjonen