Festivalen lanseres 29. mai og inneholder 10 dager med digital programmering fra 21 store filmfestivaler over hele verden –  for å presentere programmet sitt gratis rundt om i verden.

Festivalen kjøres utelukkende på YouTube 29. mai – 7. juni på nettadressen YouTube.com/WeAreOne. Blant festivalene som deltar i prosjektet er Cannes, Berlin, Tribeca, Sundance, Locarno, London og Toronto.

We Are One: A Global Film Festival samler kunstnere, filmskapere og kuratorer rundt et internasjonalt arrangement som feirer filmkunsten.

Festivalen sier i sin pressemelding «at den sikter på å gi ikke bare trøst og underholdning for publikum i en tid der det trengs mest, men også muligheter til å gi tilbake gjennom donasjoner til Verdens helseorganisasjon (WHO), UNICEF, UNHCR, Redd Barna, Leger uten grenser, Leket Israel, GO Foundation og Give2Asia.

Publikum vil være i stand til å donere til COVID-19 hjelpearbeid gjennom en donasjonsknapp eller lenke på hver filmside.

Hele programmet finner du HER

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen