Youtube har stoppet Michael Moore-dokumentaren «Planet of the Humans»

Youtube har i løpet av natten plukket ned dokumentaren Planet of the Humans, produsert av Michael Moore. Videonettstedet viser til brudd på opphavsretten i et fire sekunder langt klipp som brukes i filmen.

Manusforfatter og regissør Jeff Gibbs kaller det «et åpenbart forsøk på sensur,» ifølge The Wrap.

– De misbruker opphavsrettsloven for å dempe en film som har skapt alvorlige samtaler om hvordan deler av miljøbevegelsen har gått til sengs med Wall Street og såkalte «grønne kapitalister».

Planet of the Humans ble sluppet gratis på Youtube 21. april og er siden blitt sett av 8,3 millioner. Filmen er en kritisk gjennomgang av sol- og vindkraft, og har ført sterke reaksjoner blant ulike miljøgrupper.

– Motstandere som ikke liker filmens kritikk av den mislykkede miljøinnsatsen, har jobbet i flere uker for å prøve å stoppe filmen, og hindre oss i å delta i tv det er jævla bekymringsfullt, sier regissør Jeff Gibbs.

Planet of the Humans er fremdeles tilgjengelig på Vimeo.