Apple skal produsere Scorseses «Killers of the Flower Moon»

Mens Netflix produserte Martin Scorseses The Irishman skal Apple produsere påkostede drama-thriller Killers of the Flower Moon med Robert De Niro og Leonardo DiCaprio i hovedrollene.

Apple skal medfinansiere Scorseses neste prosjekt, som ga Paramount hodepine grunnet kostnadene. Filmen, som etter sigende koster over 200 millioner dollar, vil være en «Apple Original».

Paramount skal distribuere den på kinoer over hele verden før det lander på Apples strømmetjeneste, skriver Deadline. Det gir Killers of the Flower Moon en sjanse til å konkurrere om Oscars, mens Apple TV + kan tiltrekke seg abonnenter med sin største film til dags dato.

Dette er Scorsese og DiCaprios sjette samarbeid på 17 år etter Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island og The Wolf of Wall Street.

Drap på indianere

Killers of the Flower Moon finner sted i et indianer-område i Oklahoma i løpet av 1920-årene. Den er basert på en virkelig historie hvor FBI etterforsker en serie drap på velstående Osage-indianere. De ble myrdet på grunn av rike oljefunn i reservatet deres.

Mordene ble et av det nyopprettede FBIs første store saker. Den prestisjetunge thrilleren har Leonardo DiCaprio og Robert de Niro i rollebesetningen. Innspillingen kan begynne så tidlig som i høst.

Apple kjøpte nylig krigsdrama Greyhound med Tom Hanks, og viser dermed at de ønsker å bli en seriøs aktør i strømmingskrigen.