Baltasar Kormákur i gang med den første islandske Netflix-serien

Filmingen av Katla, den første islandske Netflix-serien er i gang. Det blir en apokalyptisk serie med et vulkanutbrudd i sentrum. 

Ett år etter et voldsomt brudd av vulkanen Katla, har freden og roen i den lille byen Vík blitt dramatisk forstyrret av den pågående aktiviteten. Isen nær vulkanen har smeltet, området er evakuert og bare noen få gjenværende mennesker klarer å yte den nødvendige samfunnstjenesten på stedet som nå bare er tilgjengelig ved å krysse elven Markarfljót. Det store området har vist seg å være nærmest apokalyptisk og Vík er erklært som en faresone.

Mystisk fortid dukker opp

Mystiske elementer, som har blitt frosset dypt ned i breen fra forhistorisk tid, begynner å dukke opp fra den smeltende isen. Konsekvensene har ingen noen gang kunne forutsett.

– Jeg er virkelig spent på å være en del av dette ambisiøse prosjektet. Min rolle som Gríma er absolutt en utfordring, men å jobbe med å jobbe med Baltasar som regissør vet du bare at blir bra. Han gir skuespillerne sine rom til å utvikle karakterene sine og er alltid er åpen for ideer og forslag og vet han nøyaktig hvordan han vil ha ting gjort. Du kan alltid være sikker på at han fanger deg inn hvis du sporer av og leder deg tilbake igjen det, sier Guðrún Ýr Eyfjörð.

Rollelisten inkluderer også Haraldur Ari Stefánsson, Birgitta Birgisdóttir, Helga Braga Jónsdóttir, jörn Ingi Hilmarsson og Aldís Amah Hamilton sammen med 9 år gamle Hlynur Atli Harðarson.  I tillegg spiller svenske Aliette Opheim og Valter Skarsgård.

– Etter omfattende casting-økter, satte vi sammen et fantastisk ensemble med noen av Islands fineste og mest erfarne skuespillere samt strålende unge talenter. Jeg er veldig trygg på valgene vi tok og trives med å jobbe med dem alle, sier Baltasar Kormákur.

Serien er på åtte deler og produseres av RVK Studios.  Katla vil  bli lansert på Netflix over hele verden. Premieredatoen er ennå ikke klar.

Katla er skapt av Baltasar Kormákur.