Christopher Nolan krasjet en ekte 747 i «Tenet» fordi det var billigere enn CGI

Christopher Nolan er filmskaper for de store filmer. I premiereklare Tenet krasjet han en Boeing 747 Jumbojet for å spare penger.

Filmene hans kommer under banneret til lavbudsjett eller indie. Nolan er en av få filmskapere som jobber i dag som faktisk kan kreve et budsjett på 200 millioner dollar for en original film vet at studioene vil stille opp for å skrive  under sjekken.

Til Total Film forteller Nolan en historie om hvordan det faktisk var billigere å skyte en actionscene der et 747-fly krasjet inn i en hangar med en ekte 747 kontra å bruke miniatyrer og/eller CGI. Derfor kjøpte og krasjet Nolan et ekte fly.

«Jeg planla å gjøre det ved hjelp av miniatyrer og miniatyrbygninger og en kombinasjon av visuelle effekter og alt det andre», forklarte Nolan. «Vi begynte å kjøre tallene … Det viste seg at det faktisk ville være bedre å kjøpe et ekte fly av den virkelige størrelsen.» Han fortsatte, «Det er en underlig ting å snakke om – en slags impulskjøp, antar jeg. Men vi gjorde det, og det fungerte veldig bra … Det var veldig spennende å være en del av.»

Christopher Nolan valgte ekte vare da han skulle krasje en Jumbojet i en scene i Tenet.

I følge Tenet-stjernen Robert Pattinson, var det å se Nolan faktisk bruke en ekte 747 i filmen for stuntet noe han ikke er sikker på at han noen gang vil se igjen.

Tenet, som delvis er spilt inn i Oslo, skal etter planene ha premiere 17. juli. Vi får se om Warner holder seg til den planen da COVID-19-pandemien fremdeles forårsaker store nedleggelser for kinoer rundt om i verden.