Trailerpremiere: Fulle dansker i Thomas Vinterbergs «Druk»

Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen og Maria Bonnevie havner på fylla i Druk. De tester en teori om at alkohol gjør dem til mer levende mennesker.

Om teorien er sann, skal være usagt. Men i det minste baner det vei for en underholdende og tankevekkende dramakomedie. Spriten renner i strie strømmer i Druk. Fire lærere og venner på videregående skole bestemmer seg for å teste en teori om at mennesket er født med en halv promille for lite.

Teorien lyder at alkohol i blodet åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å stige. Resultatet er oppsiktsvekkende. Både undervisningen og resultatene løfter seg, og vennene begynner å føle livet lever igjen. Når drinkene kommer innabords, fortsetter eksperimentet videre for noen, mens det sporer av for andre. Det blir tydelig at alkohol kan gi gode resultater, men også at denne typen dristighet kan få konsekvenser.

Her er den første traileren til Thomas Vinterbergs nye film, som gjenforener ham med  Mads Mikkelsen. Rollelisten inkluderer også Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Magnus Millang og Maria Bonnevie.

Druk var blant de 50 filmene som ble sluppet tidligere denne uken som årets Cannes-bidrag. Til tross for en avlyst festival, kan Druk (eller Another Round som det heter på engelsk) skilte med en prestisjetung utmerkelse når den kommer opp på kino til høsten.

Druk har dansk premiere 24. september.