Strømmetjenstestene stikker av med kinofilmer

En rekke kinofilmer havner nå hos strømmetjenestene i USA. De neste film ut er The King of Staten Island og Da 5 Bloods som begge slippes fredag 12. juni. 

I løpet av de neste to ukene kommer tre filmer som under normale omstendigheter ville hatt et liv på kino. Netflix slipper Spike Lee-dramaet Da 5 Bloods, om svarte Vietnam-veteraner,  den 12. juni. Samme dag kommer Judd Apatows The King of Staten Island fra Universal, som blir til leie for 19.99 dollar i USA, som får kinopremiere i Norge 26. juni.

Universal kunngjorde også nettopp at Blumhouses skrekkmysterium You Should Have Left med Kevin Bacon og Amanda Seyfried går rett på strømming 19. juni.

Spike Lees «Da 5 Bloods» kommer på Netflix fredag 12. juni.

Universal er selskapet som bevisst satser på å flytte kinofilmer over på strømmetjenestene. Trolls World Tour og The Invisible Man, sammen med filmer fra deres eget selskap Focus The High Note ,Harriet og Emma alle har gjort det sterke på strømmetjentesten.

Universal har også kjørt en helt klar prisstrategi. I motsetning til filmer på kino senker de prisen kraftig når filmene har kjørt en periode. Premiereprisene er gjerne 19,99 dollar. Nå koster Troll, som nærmer sin fjerde måned i strømming 14.99 dollar . The Invisible Man, som hadde en sterk premie er nå nede i  5,99 dollar og Emma er redusert til 3,99 dollar.

Det er ingen tvil om at filmlandskapet vil være helt forandret når coroanaviruset etter hvert slipper skitt klamme grep.