«Brahms' Curse: The Boy 2» - En forglemmelig grøsserklisjé
2Total vurdering

The Boy kom ut i 2016. Det som tilsynelatende var en ganske standard overnaturlig grøsser, leverte en twist som ville fått selv M. Night Shyamalan til å sette seg opp i stolen.

Den var creepy og smart, og selv om den ikke overbeviste anmeldere, var den ganske så vellykket på kinomarkedet. Slikt blir det oppfølger av.

Men The Boy trengte ingen oppfølger…

Glemmer forgjengeren

The Boy 2 (2020) 86min | Drama, Horror, Mystery | 17 April 2020 (Norway) Summary: After a family moves into the Heelshire Mansion, their young son soon makes friends with a life-like doll called Brahms.
Countries: USA, China, Canada, AustraliaLanguages: English

Den australske musikeren og komikeren Tim Minchin sa en gang at om du skal se på tv, sjekk Scooby Doo. Det showet var fantastisk, for hver gang de møtte på monstre på kirkegården eller et hjemsøkt hus, så de under masken. Det var alltid en skurk i forkledning eller annen rasjonell forklaring.

Den første The Boy var et skikkelig Scooby Doo-mysterium. Riktignok et mysterium med vold, blod, tragedie og billige «jump scares». Men filmen leverte en dramatisk og spennende twist, som fikk meg til å få lyst til å se den igjen. Den samme twisten skapte tydeligvis utfordringer da noen bestemte seg for å lage en oppfølger.

Det er ikke lenger en skurk under masken. Nå snakker vi overnaturlig grøss! Og det er et problem.

Halvhjertet dukketeater

Brahms’ Curse: The Boy 2 begynner med et innbrudd. Ekteparet Liza og Sean bor med deres sønn Jude i et fint hus i en forstad i London. En natt bryter tyver seg inn, og et basketak med tyvene ender med at Liza ligger bevisstløs på stuegulvet. Jude, som er vitne til det hele, blir traumatisert og stum.

Etter flere måneder med barnepsykolog, bestemmer familien seg for å ta en pause fra storbyen, og komme seg ut på landet. Der leier de et hus på en større herregård, tilfeldigvis samme herregård som handlingen i første film skjer på. Og kort tid etter finner Jude dukken Brahms nedgravd på eiendommen. Mer smerte og lidelse følger.

Troverdige rolleskildringer

Selv om The Boy 2 ikke imponerer som en grøsser, bør det nevnes at skuespillerne gjør det beste de kan med det de har. Katie Holmes og Owain Yeoman er troverdige som foreldre til en traumatisert gutt, og Christopher Convery spiller den stumme Jude på en overbevisende nok måte.

Ikke skummel

Filmen går hardt inn for å omgjøre og forandre på premissene som ble lagt frem i den første filmen. Vi får lange forklaringer og rikelig bakgrunnsinformasjon, og det kan virke som om filmskaperne jobber hardt for å bygge et nytt grøsserunivers i likhet med filmer som Annabelle.

Problemet er at The Boy 2 begår den største synden en grøsser kan gjøre. Den er ikke skummel.

Den er faktisk kjedelig.

Om forfatter

Eirik Bull er filmjournalist og kritiker. Han har utdanning innen film- og tv-produksjon, markedsføring og merkevareledelse. Eirik er redaktør for den engelskspråklige filmnettsiden FilmLore og er skriver frilans for Cinema. Han har en stor interesse for science fiction, fantasy, mytologi og popkultur.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen