Viaplay satser på postapokalyptisk horror i ny originalserie

En vennegjeng bestemmer seg for å ha et postapokalyptisk rollespill på en forlatt fabrikk, noe som vekker mørke krefter blant de unge menneskene – og utenfor. Den nye Viaplay Original-serien Dystopia kommer på strømmetjenesten i 2021.

Akkurat nå spilles det inn en ny Viaplay-produksjon i skogene utenfor Lindesberg i Sverige. Dystopia blir NENT Groups tredje originalserie innenfor skrekksjangeren, etter Cryptid og Svartsjøen.

– Det er en psykologisk skrekkserie med inspirasjon fra blant annet Chernobyl, Black Swan og Jacobs Inferno. Omgivelsene på fabrikken er fantastiske og skaper en helt unik forutsetning for et psykologisk skrekkdrama, forteller regissør Richard Jarnhed.

Viaplays nye originalserie Dystopia handler om en gjeng unge mennesker som skal arrangere et stort postapokalyptisk rollespill i Sverige, og inviterer likesinnede fra hele Europa. Felles for alle er at de elsker å presse seg selv mentalt og fysisk. Arrangørene har funnet en fabrikk i de svenske skogene som av ukjent grunn ble forlatt på 80-tallet, midt under den kalde krigen. Når gjengen kommer til den mystiske plassen tar det ikke lang tid før de møter på uforklarlige hendelser og mørke krefter.

– Du skal være modig for å både se på og lage skrekk, og det er en sjanger med utrolig tøff konkurranse internasjonalt. Viaplay er på vei til å bli Nordens ledende tilbyder av en sjanger som er veldig viktig for å nå unge seere, forteller innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam.

Dystopia er Viaplays tredje originalserie med skrekktema. I høst kommer Cryptid, en skummel ungdomsthriller med Oscar Zia, Astrid Morberg og Amanda Lindh i hovedrollene. Den første originalproduksjonen i samme sjanger, Svartsjøen, kom tilbake i 2016 med blant andre Odin Waage, Nils Ole Oftebro og Anderz Eide.