The One and Only Ivan hopper over kinoene og går rett på strømmetjenesten Disney+. Disney sender nok en film direkte til strømming etter helgens premiere på Artemis Fowl.

Familiefilmen The One and Only Ivan kommer på Disney+ 21. august.

Filmen er en blanding av live spillefilm og CGI-animasjon. Her møter vi Ivan, en kunstig skapt gorilla, som bor i et bur i et kjøpesenter. Hans eneste venner er den eldre elefanten Stella og den hjemløse hunden Bob.

Thea Sharrock (Life After You) står for regien som bygger på boka med samme navn. Bryan Cranston, Ramon Rodriguez og Ariana Greenblatt spiller i filmen mens Sam Rockwell, Angelina Jolie og Danny DeVito låner ut stemmene sine til de dataanimerte dyrene.

Angelina Jolie er også en av filmens produsenter. The One and Only Ivan skulle visstnok fått en amerikansk kinopremiere i sommer, men på grunn av corona-pandemien flytter Disney flere «mindre» filmer til strømmetjenesten sin.

Strømmetjenesten Disney+ slippes i Norge i begynnelsen av september.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen