«Tenet» skulle redde kinosommeren – nå er den utsatt

Hollywood utsetter sommerens største film. Premieren på Tenet er utsatt og dermed står kinoene uten en blockbuster i sommer.

Filmen skulle være redningsplanken som kinoer over hele verden har sett etter. Spionthrilleren er filmregissør Christopher Nolans niende film. Den skulle hatt premiere 16. juli på norske kinoer og skulle puste liv til en hardt presset kinobransje over hele verden.Men det kommer ikke til å skje.

Warner Bros. har utsatt verdenspremieren til 31. juli. I utgangspunktet. Samtidig utsetter selskapet også Wonder Woman 1984 fra 13. august til 2. oktober – en annen av sommerens store publikumsdragere.

Coronapandemien fortsetter å påvirke  premieredatoene; den nye Godzilla-filmen er utsatt til 2021, og Matrix 4 er flyttet fra mai 2021 til april 2022.

Fra før har store filmer som James Bond og Fast & Furious 9 blitt utsatt. Tenet og Wonder Woman 1984 var de eneste virkelige storfilmene som var igjen på sommerprogrammet.

I følge amerikanske bransjenettsider trenger Warner Bros. at minst 80 prosent av verdens kinoer åpner før de slipper sine etterlengtede blockbustere.