Viaplay satser stort på thrillerserien «Max Anger»

Den suksessrike svenske skuespilleren Adam Lundgren skal spille hovedrollen i Viaplays nye satsning Max Anger.

Serien er basert på den bestselgende trilogien av Martin Österdahl om grensejegeren og Russlandspesialisten Max Anger. Evin Ahmad spiller kjæresten Pashie som plutselig forsvinner, og Max starter en intensiv og risikofylt jakt som leder ham til St. Petersburg. Serien har nordisk premiere ved årsskiftet 2021-2022 på Viaplay.

Store ambisjoner

– Det skal bli utrolig gøy å få spille hovedrollen Max i denne serien, som jeg tror kan bli virkelig bra. Men det var ikke selvsagt at jeg kom til å takke ja helt i begynnelsen. Etter at jeg leste manusversjoner, fikk se ambisjonene rundt det visuelle og fikk møte regissøren Lisa Farzaneh var jeg imidlertid helt klar, sier Adam Lundgren.

Max Anger har i hele sitt voksne liv prøvd å løpe fra fortiden og begrave det dypt inne i seg selv. Som en følge har et traume fra barndommen vokst seg større og mørkere. Det er først når han møter kjæresten Pashie at han langsomt våger å gløtte litt på døren til sitt indre. Når hun plutselig forsvinner starter jakten som tar ham til St. Petersburg, en mildt sagt farlig vei som tvinger Max til å konfrontere både sin egen fortid og sine indre demoner.

Innspillingen er i gang

– Innspillingene av Max Anger har akkurat begynt, og det å få muligheten til å tolke rollen som Pashie har vært og er utrolig spennende. Denne sjangeren er noe helt nytt for meg, noe som gjør det til et ekstra kult og utfordrende prosjekt å sette tennene i. Her er en serie med mange følelser der både godhet og ondskap står i fokus og som jeg tror seerne kan kjenne seg igjen i, sier Evin Ahmad.

Actionthrilleren Max Anger baserer seg på første boken i trilogien av Martin Österdahl. Serien regisseres av Lisa Farzaneh (Störst av allt) og Jesper W. Nielsen (Vår tid ska komma).

Dette er ikke første gang Viaplay filmatiserer bøker. Tidligere i år ble Box 21 sluppet, serieutgaven av den første av fire Roslund & Hellström-bøker. Max Anger er en serie i åtte deler som har premiere på Viaplay ved årsskiftet 2021-2022.