Brittany Snow er sexavhengig i «Hooking Up»

Til nå har Brittany Snow spilt hovedsakelig  ganske søte roller som i Pitch Perfect og Hairspray. Fra og med denne uken kan hun sees på som sexavhengige Darla i den romantiske komedien Hooking Up som er tilgjengelig på strømmetjenestene.

Som ellers disse koronatider må intervjuet forgå på telefon. Selv befinnet Brittany Snow seg i frivillig koronakarantene i Hollywood.

Når jeg ringer Snow, er hun hjemme i Los Angeles. Da pandemien rammet ble TV-serien hun skjøt i New York kansellert.

Hooking Up er den første filmen hun produserer selv.Filmen tar opp alvorlige temaer som sexavhengighet og kreft, men den blir aldri for trist eller for nedslått, men det hele er fortalt med et glimt i øyet. Selv har hun rollen som en sexavhengig kvinne som tvinges til å oppsøke en samtalegruppe for folk i samme situasjon.

Brittany Snow og Sam Richardson har hovedrollene i Hooking Up.

Kynisk sexspaltist

Darla er en kynisk sexspaltist som blir sparket fra jobben sin i et magasin etter å ha blitt tatt på fersken med en praktikant på redaktørens kontor.

En tidligere klage over seksuell trakassering fører til at Darla blir tvunget til å delta i gruppeterapi for  sexavhengige. Der hun møter Bailey (Sam Richardson), en søt fyr som har havnet i feil møterom: han skulle i en gruppe for kreftoverlevende. Møtet med Darla her kommer til å snu oppned på livet hans.

Darla bestemmer seg for egenperapi. Hun vil oppsøke, sammen med Bailey, alle stedene hvor hun har gjort sine 169 erobringer. Det blir en biltur tvers gjennom Amerika med en mann hun bare nettopp har møtt og som nettop er kurert for testikkelkreft. Sammen skal de ha sex på alle disse stedene.

Overrasket

Brittany Snow ble aldri så lite overrasket da hun fikk manuset som bød på noe helt annet enn sine tidligere roller. Ja, hun likte det så godt at etter å ha trufffet regissøren Nico Raineau gikk hun inn i produsentrollen i tillegg til den kvinnelige hovedrollen.

–  Det var veldig lærerikt, forteller hun og er en utfordring som frister til gjentagelse.

-Selv om filmen tar opp alvorlige temaer som sexavhengighet og kreft, blir den aldri for trist. Du trenger også en latter for å komme gjennom vanskelige stunder. Hooking Up er en romantisk komedie, men med nødvendig alvor for å løfte fram dette emnet.

-Jeg likte rollen som Darla. Hun er frekk og sta; en side som jeg også har. Jeg har altfor ofte hatt roller som «snill pike». Jeg ønsket å utforske denne delen av meg selv, forteller hun.

Sexacenene i Hooking Up ser ganske realistisk ut. Hvordan klarte du det?

-Vi visste at sex scene i filmen burde ikke bli en slapstick-lignende gimmick. Filmen handler mye mer om det personlige forhold meloem Darla og Bailey. Vi hadde også veldig lite tid og et lavt budsjett, så vi kunne ikke gjøre disse scenene veldig intime. Vi gjøre dem ganske raskt. Jeg tror derfor at det også føles mer inte og sponant enn noe som er gjennomregissert.

Samtalegruppe

I forberedelsen til rollen som Darla oppsøkte hun en samtalegruppe for sexavhengige for å forstå problemstillingene rundt sexavhengighet.

-Det er lett å lage flatpannet humor av sexavhengighet, men vi ville at dette skulle ble en komedie med alvorlige undertoner. Man skal ikke gjøre narr av folks problemer, men å lage hhumor rundt det er noe helt annet.

Hun vet hva hun snakker om. Selv gikk hun ut for noen år siden og snakket åpent om sin mentale helse. Almost Family -skuespillerinnenen avslørte sin ni år lange kamp med anoreksi, depresjon og selvskading i 2007.

Har du gått dypere inn i sexavhengighet på forhånd?

«Merkelig nok visste jeg allerede noe om avhengighetspleie og tolvtrinnsprogrammet gjennom familie. I forberedelsene deltok jeg og regissør Nico tpå noen økter i en samtalegruppe. Jeg gjorde også workshops, leste bøker.

Morsom og søt

-Ved første øyekast virker Sam Richardson og du ikke som et opplagt par?

-Det var vanskelig å finne en god Bailey, fordi vi trengte en som var både morsom og søt. Vi har den samme sans for humor. Vi hadde heller ikke så mye tid til å bli kjent på forhånd. Jeg tror vi dro ut på middag en gang og ble rakst venner. Takket være Sam ble det atskillig lettere å gå inn i rollen som Darla.

Filmen følger mønsteret til en romantisk komedie, men Darla og Bailey ser ut til å ha blitt mest platoniske venner til slutt. Hvordan går det etter denne historien?

-Jeg tror ikke de vil holde sammen i det lange løp. De lærer hverandre hva ekte kjærlighet og intimitet er. Men det er for forenklet å tro at de er forelsket og holder ​​sammen for alltid. La oss innse det når det gjelder enhver avhengighet – det tar tid å komme tilbake til ditt normale liv. Darla er i bedring, men likevel ikke kurert.

-Er du redd for at publikum feiltolker filmen?

-Folk har lov til å tolke Hooking Up som de vil. Det er det som er flott med film, akkurat som andre medier og kunstarter. Vi tok det bevisste valget om å fokusere på forholdet mellom disse to hovedpersonene og hva de kan lære av hverandre, sier Brittany Snow som har likt produsentrollen so godt at hun går videre med det.

-Det har absolutt vært krevende å være både skuespiller og produsen, em det frister til gjentagelse.