Den engelske skuespilleren Ian Holm var også kjent for filmer som Ridley Scotts Alien, Chariots of Fire, Ratatouille blant andre.

Den engelske skuespilleren Ian Holm, som var mest kjent for å ha spilt rollen som hobbiten Bilbo Baggins i Peter Jacksons Ringenes herre-trilogi, er død i en alder av 88 år.

Skuespillerens agent sier til Guardian, «Det er med stor sorg at skuespilleren Sir Ian Holm døde i morges i en alder av 88 år. Han døde fredelig på sykehus, med sin familie og pleier tilstede. Sjarmerende, snill og voldsomt talentfull, vi vil savne ham enormt.” Årsaken til Holms død var angivelig Parkinson.

Bortsett fra hans roller i filmer, som også inkluderte Ridleys Scott-originale Alien (1979), Chariots of Fire (1981), Ratatouille (2007) blant flere, var Ian Holm også kjent for sine roller i britisk teater som rollen som King Lear i Shakespeare-skuespillet med samme navn.

Holm gjentok rollen som Bilbo Baggins i to av Hobbit-filmene også. Han dukket opp i den første filmen, The Hobbit: An Unexpected Journey, og den siste filmen, The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen