Ingen jobber hardere enn Nicolas Cage i Hollywood

Color Out of Space-aktuelle Nicolas Cage er Hollywoods mest hardtjobbende ifølge en ny analyse. Han har en omfattende filmografi og har spilt i 27 filmer bare de siste fem årene.

Han har laget prestisjefilmer som Wild at Heart (1990) og vant Oscar for beste mannlige hovedrolle for Leaving Las Vegas (1995). Siden fikk han actionroller i blockbustere som The Rock (1996) og Con Air (1997), men begynte rundt 2010 å stadig bli sett i flere VOD-titler.

Årsaken til dette var at han hadde et mål om å lage 150 filmer og gjenskape følelsen han hadde da han så TV på 1970-tallet. Da så han stadig filmer med Rock Hudson, Dennis Weaver, Charles Bronson og Peter Falk og begynte å danne seg et forhold til disse skuespillerne og deres karakterer. Dess flere filmer han så med de jo mer ønsket han å se. Med VOD følte han at det var en mulighet for seeren å logge seg på og finne ut hva som var den siste filmen med Cage, uttalte han til The New York Times Magazine i fjor.

En ny galskapens rolle

Den siste filmen lansert som VOD, DVD og Blu-ray i Norge er Color Out of Space (2019) som blander Cages to favorittsjangere drama og grøsser. Her spiller han familiefaren Nathan som sammen med kona Theresa og deres tre barn har forlatt storbyen til fordel for landet og deres fars gård. Mystiske ting begynner å skje da en vannmåler kommer for å måle kvaliteten på drikkevannet og en meteoritt lander i deres bakhage.

Color Out of Space (2019)

Color Out of Space kan sees som en drømmende og magisk Annihilation (2018) møter de forvridde vesenene i John Carpenters The Thing (1982). Moren kjemper en kamp mot kreft, sønnen bruker rusmidler, datteren driver med heksekunst og deres samhold skal snart bli en krise. Det er galskap og vannvidd som skal nærme seg det syrepåvirkede abstrakte. Med et solid arsenal av heftige praktiske effekter kombinert med dataeffekter er dette en svært forseggjort og vakker visuell film. Men der det visuelle imponerer er historien noe svak og det blir mer en VOD-film enn kinofilm.

En gal regissør

Noe av det mest interessante er hvordan produsent Elijah Wood og hans Spectrevision, som også laget Cage-filmen Mandy (2018), har gitt regijobben til sørafrikanske Richard Stanley. Han debuterte med den cyborgaktige og dystopiske Hardware (1990), fulgte opp med ørkengrøsseren Dust Devil (1992) og brukte fire år på å planlegge storfilmen The Island of Dr. Moreau (1996) før alt gikk galt.

Marlon Brandos datter døde rett før innspilling, en orkan traff filmsettet rett etter innspillingsstart og Stanley ble tilbakekalt til USA og erstattet av John Frankhenheimer. Stanly vendte derimot aldri tilbake, men hadde gjemt seg i jungelen. Da sluttscenen skulle filmes tok han på seg en hybridhundkostyme og deltok i filmen. Historien bak og som er fortalt i dokumentarfilmen Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley’s Island of Dr. Moreau (2014) kan på mange måter sees som virkelighetens galskap og inspirasjon til Color Out of Space.

En gal Joe Exotic

Nicolas Cage er snart tilbake med mer galskap som Joe Exotic i filmatiseringen av Tiger King og vi får også snart se ham i det tredje kapittelet av den populære National Treasure-serien. Her kan du lese mer om Howard Philips Lovecrafts kosmiske horror  som Color Out of Space er basert på og her er listen over de som jobber hardest i Hollywood, en liste som ifølge Movieweb inkluderer både skuespiller og produsent-rollen.

1. Nicolas Cage

2. Samuel L. Jackson

3. Brad Pitt

4. Will Ferrell

5. Margot Robbie

6. Idris Elba

7. Liam Neeson

8. Johnny Depp

9. Nicole Kidman

10. Sam Rockwell