Joel Schumacher er død

Regissør Joel Schumacher døde i dag etter en lang kamp mot kreft. Han ble 80 år gammel.

Joel Schumacher ble født 29. august 1939 i New York Cit,. Han var regissør og forfatter kjent for The Phantom of the Opera,  Batman & Robin, 8MM, The Lost Boys, Batman Forever. Han siste regijobb var tv-serien House of Cards hvor han regisserte flere sesonger.

Schumacher var også ansvarlig for filmer som St. Elmo’s Fire, Falling Down, Flatliners, The Client og mange flere.

Mens Batman-filmene hans for det meste ble latterliggjort og ga ham blant annet en Razzie Award, har filmer som The Lost Boys og Falling Down blitt stående som lærestykker for generasjoner av filmskapere. Hans utpregede og prangende filmstil ble toneangivende gjennom 80- og 90-tallet.

Som filmskaper var han svært produktiv. Med tanke på at han har skrytt av å ha ligget med 20 000 menn i løpet av årene, høres det heller ikke ut som han har ligget på latsiden når det gjelder privatlivet.