Året på HBO Nordic begynte med premieren på The Outsider, serieversjonen av Stephen Kings bestselgende roman, serien gikk inn på tredjeplass på serielsiten som toppes av Vikings.

Tidlig på våren kom sci-fi-suksessen Westworld tilbake med  tredje sesong etterfulgt av seerfavoritter som Killing Eve og Billions. Blant alle de nye seriene som har hatt premiere så langt i år på HBO Nordic, har spesielt Devs, Zero Zero Zero og The Plot Against America utmerket seg med varm mottakelse av både kritikere og publikum.

På den andre siden av sommerferien starter HBO med premieren på Jordan Peele og J.J. Abrams horror-drama Lovecraft Country i august. Senere på høsten følger den lokalproduserte, svenske HBO-serien Bjørnstad, basert på Fredrik Backmans internasjonale bestselger, og den stjernespekkede miniserien The Undoing, med Nicole Kidman og Hugh Grant i hovedrollene, regissert av danske Susanne Bier.

Det er også et helt nytt sci-fi-drama med Jude Law på tapetet, miniserien The Third Day. I høst blir farvel med publikumsfavoritten Vikings, som inntil videre er årets mest sette serie på HBO Nordic.

Her er de mest sette filmene og seriene i perioden 1. januar til 1. juni på HBO:

Topp 10 serier

1. Vikings
2. Westworld
3. The Outsider
4. Chernobyl
5. Killing Eve
6. Game of Thrones
7. Devs
8. Zero Zero Zero
9. Billions
10. The Plot Against America

Topp 10 dokumentarer

1. McMillion$
2. Atlanta’s Missing and Murdered: The Lost Children
3. Mommy Dead and Dearest
4. The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst
5. I Love You, Now Die: The Commonwealth vs. Michelle Carter
6. The Cheshire Murders
7. Beware the Slenderman
8. Who Killed Garrett Phillips?
9. We’re Here
10. Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills – Part 1 & Part 2, America Undercover

 

Topp 10 filmer

1. Contagion
2. Bad Education
3. World War Z
4. The Boss Baby
5. Into the Storm
6. The Oxford Murders
7. Holmes & Watson
8. Madagascar
9. The Limehouse Golem
10. Elysium

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen