Der er ikke lett å drive kino i disse koronatider. Den ene storfilmen etter den andre som skulle redde kinosommeren blir utsatt.

Hollywood-studioene er livredde for å gå på en smell og utsetter stadig flere filmer. Siste utsettelse er Russell Crowes Unhinged som nå er flytter tre uker og får premiere 31. juli.

Juli måned er nå offisielt tømt ved store premierer. Warner Bros har valgt å flytte den etterlengtede Tenet til august, mens Disney har gjort samme grepet med Mulan. Filmene ble spådd  å være de som skulle redde kinosommeren og trekke publikum som ble hjemme hele våren.

Unhinged skulle først gått opp 3. juli, og siden den 10. juli. Når har den blitt flyttet ytterligere tre uker. Ny premieredato for USA og Norge er 31. juli.

I Unhinged møter vi Russell Crowe som en litt ustabil mann som blir opprørt når en stresset kvinne tuter på ham i trafikken. Det utvikler seg til et mareritt-scenario for kvinnen og familien.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen