Verdens største kinokjede utsetter åpningen av kinoene

AMC Theatres, verdens største kinokjede, skyver på gjenåpningen med to uker. Flyttingen kommer som følge av at antalle smittede avkoronaviruset fortsetter å stige i USA der AMC har hoveddelen av sine kinoer.

En tillegg hjelper det heller ikke at Hollywood-blockbustere som Tenet og Mulan har utsatt premierene med flere uker. AMC forventer å åpne 450 av sine mer enn 600 kinoer 30. juli. Det håper å være i full drift i begynnelsen av august.

Nye prosedyrer

AMC  innførte nye sikkerhets- og rengjøringsprosedyrer tidligere denne måneden, som de sa ville bidra til å holde kinoene fri for Covid-19. Selskapet fikk ny oppmerksomhet da administrerende direktør Adam Aron sa at det ikke ville tvinge kinopublikummet å bruke masker i stater der det ikke var lovpålagt fordi selskapet ikke ønsket å involvere å bli dratt inn i en politisk kontrovers. Kinokjeden trakk senere tilbake meldingen og sa at det ville kreve at billettkjøpere hadde på seg masker.

AMC opererer i 14 land i Europa og Midt-Østen – og eier blant annet Odeon-kinoene i Norge.

Kan endres igjen

AMC hadde opprinnelig planlagt å gjenåpne 15. juli. Det er mulig at planene kan bli endret igjen. Store markeder som New York City og Los Angeles har ennå ikke tillatt kinoer å gjenåpne og studioene er nølende med å distribuere filmer før kinoene her er åpne da disse byene utgjør en stor prosentandel av inntektene for kjedene. Et kompliserende forhold er det faktum at stater som Florida og Texas, som har tatt en hurtigere tilnærming til å gjenåpne, lider av økende antall  koronavirus-infeksjoner.