Netflix har kjøpt rettighetene til ny Stephen King-novelle

Netflix har kjøpt rettighetene til Stephen King-novellen Mr. Harrigan’s Phone fra forfatterens nye novellesamling «If It Bleeds».

Bare uker etter at Stephen King ga ut sin nye novellasamling, «If It Bleeds», har produsentene Ryan Murphy og Jason Blum allerede sikret seg rettighetene Mr. Harrigan’s Phone, en novelle fra boken. I følge The Hollywood Reporter skal de lagen en spillefilm av novellen i samarbeid med Netflix.

Ting skjer raskt ser det ut til. John Lee Hancock (The Blind Side, Saving Mr. Banks) har allerede blitt hentet inn for å skrive manus og regissere.

Den første iPhone

Handlingen starter i 2007; året Apple slapp sin første iPhone. Mr. Harrigan’s Phone følger tenåringen Craig som gjør småjobber og oppdrag for den eksentriske milliardæren Mr. Harrigan, som nylig flyttet til den vesle byen i Maine hvor Craig bor. De blir fort venner, og når gutten vinner penger på et lodd som Mr. Harrigan ga ham, kjøper han en iPhone i gave til mannen. Mr. Harrigan skeptisk til oppfinnelsen. Han mener at denne dingsen, som gir folk enkel, gratis tilgang til nesten all slags informasjon, kan få alvorlige konsekvenser.

Død og sorg

Etterhvert blir den gamle mannen besatt av sin iPhone. Når Harrigan dør, legger Craig telefonen i lommen hans i begravelsen rett før kisten lukkes. Craig full av sorg etter sin gamle venns bortgang … inntil han får vite at han kan kommunisere med sin ham fra graven ved å legge igjen var på iPhonen. Det viser seg at den døde milliardæren har nye former for oppdrag til ham.

Det høres selvfølgelig ikke helt normalt ut, men som kjent kan Stephen King få de villeste historier til å funke.