Russo-brødrene lager rekorddyr film for Netflix

Joe og Anthony Russo lager den rekorddyre filmen The Grey Man for Netflix. Det blir brødrenes første etter blockbusteren Avengers: Endgame.

Da Russo-brødrenes Avengers: Endgame kom på kino i fjor, endte filmen opp med å være den mest lukrative noensinne. Netflix har nå hyret de suksessfulle brødrene til å regissere The Grey Man med Chris Evans og Ryan Gosling i hovedrollene.

Deadline skriver at Netflix har som ambisjon å skape en ny franchise med The Grey Man, som har et budsjettet på 200 millioner dollar og blir Netflix dyreste film noensinne. Filmen er basert på Mark Greaneys bok «The Grey Man», mens manuset er skrevet av Joe Russo og finslipet av Christopher Markus og Stephen McFeely (Avengers: Infinity War og Avengers: Endgame).

Historien i The Grey Man dreier seg om attentatet og den tidligere CIA-agenten Court Gentry. Filmen skal fortelle historien om den dødelige duellen mellom Gentry (Gosling) og Lloyd Hansen (Evans). Anthony Russo sier dette om den kommende filmen:

– For de som likte Captain America: Winter Soldier, vil dette være en mer reality-basert film. Denne filmen vil handle om to personer som representerer to forskjellige sider av CIA.

Russo-brødrene var involvert i Netflix-hiten Extraction (99 millioner visninger), og det inspirerte både Russo-brødrene og Netflix å fortsette samarbeidet. Målsettingen er å begynne å filme The Grey Man i høst eller tidlig på våren, avhengig av hva korona-situasjonen tillater.