«Tenet» krasjer i den kinesiske coronamuren

Tenet er for lang for Kina – den bryter Kinas sikkerhetsregler mot spredning av coronaviruset.

Kinesiske myndigheter har til hensikt å starte gjenåpningen av kinoer i områder med lav risiko for smittespredning fra 20. juli. Dette gjøres imidlertid ikke uten sikkerhetstiltak, der den mest unike regelen gjelder spilletid for filmene. For å holde nede tiden hvor publikum blir utsatt for hverandres nærhet i salene, kan ingen film som vises ha spilletid lenger enn to timer, skriver IndieWire.

Christopher Nolan, som allerede har hatt vanskelig for å planlegge en bred utgivelse for sin svært etterlengtede storfilm Tenet, møter nå i tillegg den kinesiske coronamuren. Filmen, med en planlagt kinopremiere 12. august, klokker inn på to og en halv time.

Christopher Nolan har fått en ny utfordring – denne gangen møter han den kinesiske coronamuren.

Kina er viktig

Tenet har ikke slippdato i Kina ennå, men med tanke på at Inception – og The Dark Knight-regissørens tre siste filmer har tjent mellom 8-18 prosent av deres globale inntekter i Kina, er landet et ekstremt viktig marked, ikke minst fordi Tenet er Nolans mest påkostede film hittil. Interstellar var en stor suksess i Kina, og spilte inn 122 millioner dollar av filmens globale omsetning på 668 millioner dollar.

Det er ikke uvanlig at Hollywood-filmer blir klippet for å følge kinesisk sensur. Men ideen om at Christopher Nolan frivillig ville kutte en halvtime fra sin siste store film høres ikke særlig sannsynlig ut. Det er vel i stedet nok en grunn for Warner for å utsette premieren ytterligere.