Avsluttet gisselsituasjon etter at presidenten anbefalte Joaquin Phoenix-film

Gisselsituasjonen i Ukraina i går ble avsluttet etter at landets president innfridde kravet om å anbefale dokumentaren Earthlinks med Joaquin Phoenix.

En væpnet mann holdt 13 mennesker som gissel og krevde landets president offentlig anbefalte en Joaquin Phoenix-film før han ville frigjøre dem.

Maksim Krivosh holdt gislene i en buss omringet av politi i nesten 12 timer. Et av mannens krav var at president Volodymyr Zelensky ba ukrainere om å se dokumentarfilmen Earthlings fra 2005, hvor Phoenix har fortellerstemmen.

Zelensky oppfylte kravet og la ut på Facebook, “Alle bør se på dokumentaren Earthlings fra 2005.” Han slettet innlegget senere.

Kontroversiell dokumentar

Filmen undersøker bruken av dyr i landbruks- og vitenskapelige næringer og inkluderer skjulte kameraopptak av dyr som lider. Den sammenligner også artsisme med rasisme og sexisme blant mennesker. Filmen har blitt anbefalt av NOAH her hjemme, mens andre har beskrevet den som en vegansk propagandafilm.

Etter at Zelensky la ut meldingen om Earthlings, løslot Krivosh alle gislene og overga seg til politiet. Han hadde latt tre gisler gå tidligere på dagen etter å ha snakket med presidenten over telefon. Ingen av gislene ble skadet.

Krivosh la ut manifestet og kravene sine på Twitter tidligere på dagen. Inkludert kravet hans om Earthlinks, ba han om at myndighetspersoner og medlemmer av den ukrainske ortodokse kirken la ut meldinger som sa at de er terrorister.

Lokale medier rapporterte at Krivosh viste Earthlings for gislene på bussen.

Krivosh var bevæpnet med en rifle og eksplosiver, og flere av bussvinduene ble truffet av kuler, men det var ingen blodsutgytelse, ifølge The New York Times. Zelensky avgav en uttalelse etter at gislene ble frigjort og Krivosh ble arrestert og sa: ”Vi kjempet ikke om rangeringer. Vi kjempet for liv. ”